El Berguedà rep més de 370.000 euros del Fons Europeu per a la millora turística

El projecte Nattur, impulsat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consell General d’Arièja, l’Agència de Turisme d’Arièja, la Universitat de Tolulouse Jean Jaurès-ISTHIA i la Universitat de Girona, rebrà 1.161.068 euros del Fons Europeu al llarg dels propers tres anys. La proposta, que se centra en activitats turístiques en territoris transfronterers pirinencs de muntanya, ha estat una de les 62 candidatures escollides en la convocatòria del POCTEFA.

D’aquest milió i escaig d’euros, el Berguedà rebrà 376.187 euros. La comarca aprofitarà l’ajut per finançar programes d’acompanyament a les empreses, donar suport a esdeveniments esportius a la natura i millorar equipaments vinculats a les activitats a l’aire lliure. A banda, s’impulsaran accions de comunicació, promoció i comercialització de les propostes turístiques existents per incrementar el número de visitants. Entre d’altres projectes, l’Agència de Desenvolupament espera enfortir rutes transfrontereres com el Camí dels Bons Homes, el Camí de l’Últim Càtar i el Sender Càtar.

El POCTEFA és un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible dels territoris que fan de frontera entre Espanya, Andorra i França. Entre els projectes seleccionats, hi ha propostes de turisme, I+D, llengua, prevenció de desastres naturals, protecció del patrimoni natural i cultural, mobilitat transfronterera, transport sostenible, formació, etc.

X