La posada en marxa de la depuradora d’Avià s’endarrereix uns mesos i haurà d’esperar fins l’abril

La posada en marxa de la depuradora d’Avià s’endarrereix uns mesos. L’alcaldessa del municipi, Patrocini Canal, ha confirmat a l’Aquí Berguedà que l’estació es preveu inaugurar cap a l’abril, segons les previsions de l’empresa constructora, OMS-SACEDE, i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Inicialment el final de les obres estava previst a principis del 2018, és a dir que, a aquestes alçades, hauria d’estar pràcticament acabada. Malgrat tot, la constructora i l’Ajuntament han acordat fer diversos canvis en el projecte inicial a mesura que les obres han anat avançat i això, segons l’alcaldessa, provocarà “una demora d’uns quatre mesos”. El principal motiu de l’endarreriment són les modificacions en diversos trams de col·lectors per facilitar l’arribada de les aigües brutes a la depuradora.

Tot i la demora, Patrocini Canal no té cap dubte que la posada en marxa de la depuradora es produirà aviat. L’empresa, OMS-SACEDE, començarà a amortitzar la inversió tant bon punt l’estació comenci a funcionar, i és que, a banda de ser la constructora, també en té la concessió pels primers 15 anys de funcionament. El mateix passa a Borredà, on l’estació d’aigües residuals es preveu enllestir cap al maig, si no es produeix cap tipus de demora.

La posada en marxa de la depuradora d’Avià suposarà el final d’una lluita d’anys per acabar amb la contaminació de la riera de Coforb per culpa de les aigües residuals que hi van a parar. A més, el municipi avianès deixarà de ser l’únic poble de Catalunya amb més de 2.000 habitants que no té depuradora.

X