Gironella rep 10.000 euros de la Caixa per rehabilitar un altre pis social a l’avinguda Catalunya

L’Ajuntament de Gironella i l’Obra Social “la Caixa” han signat un acord de col·laboració, per un import de 10.000 euros, per rehabilitar un pis social. És el segon pis social que l’Ajuntament de Gironella tindrà a disposició i davant de necessitats puntuals que sorgeixin. El pis està pensat per poder acollir una família de fins a 4 persones, amb tots els serveis disponibles.

L’habitatge, situat a l’Avinguda Catalunya, 2, forma part de la finca on hi havia l’antic escorxador municipal. El pis no compleix les condicions d’accessibilitat i d’habitabilitat necessàries, per la qual cosa s’ha de condicionar. Les obres consisteixen en adequar els recorreguts, una remodelació completa del bany, la implantació del mobiliari de la cuina, l’adequació de la instal·lació elèctrica, la col·locació de doble envidrament a les finestres i el repintat de tot l’habitatge.

La signatura de la col·laboració la van formalitzar l’alcalde de Gironella, David Font, i el director d’Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Antoni Noguera, els quals van estar acompanyats del director d’Àrea de Negoci del Bages-Solsonès de CaixaBank, Albert Requena, i del director de l’oficina de CaixaBank a Gironella, Antoni Prat.

Unes obres que culminen un projecte social

La rehabilitació i impuls del segon pis social de Gironella culmina el projecte de l’Ajuntament de Gironella a l’edifici de dues plantes que té a l’avinguda de Catalunya.

Des de l’any 2015, la primera planta de l’edifici ja ha estat un pis social i s’ha utilitzat per una família del poble que necessitava un habitatge després de patir un incendi domèstic i per un cas de violència masclista, ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcalde de Gironella, David Font. A més, ha dit el batlle, el pis també va ser ofert en el seu moment a persones refugiades que, després de la seva etapa d’acollida a Berga, volien quedar-se a la comarca.

Font ha recalcat que no hi ha una necessitat específica per oferir aquest segon pis social en aquests moments, sinó que el govern ha volgut “complir un compromís” que es va fer anys enrere. “Aquest tipus de necessitats no estan planificades en cap agenda: apareixen de sobte, sense avisar, i per tant es bo que estiguem preparats per donar-hi resposta”, ha dit el batlle.

X