El virus de la grip manté el nombre d’urgències a l’hospital de Berga per sobre de l’habitual

El virus de la grip segueix provocant més urgències del que és habitual a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé, de Berga. Segons han explicat a l’Aquí Berguedà fonts del mateix hospital, el nombre d’urgències diàries ha baixat respecte el pic que hi va haver durant les festes de Nadal, però segueix per sobre de la mitjana habitual. En concret, s’atenen un 13% més d’urgències de les que acostuma a rebre el centre. Tot plegat confirma que l’activitat gripal es manté a nivell epidèmic al Berguedà.

Malgrat tot, els professionals de l’hospital asseguren que els pics d’activitat van ser pels volts de Nadal, cap d’any i principis de gener. En aquesta època es va registrar una mitjana de 85 urgències diàries i es va arribar fins a 126 en el dia de major activitat. Per sort, però, des d’aleshores els casos gripals han anat baixant fins a arribar a l’activitat actual, un 13% major del que és habitual.

Sigui com sigui, l’Hospital Sant Bernabé recorda que, malgrat que la tendència és al a baixa, hi poden haver repunts en els propers dies. Per això, tant l’hospital berguedà com el propi Departament de Salut recalquen que la millor manera de protegir-se contra el síndrome gripal i evitar la seva propagació és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular.

A Catalunya, l’activitat als CAPs augmenta, però les urgències baixen

El Departament de Salut també ha fet públiques les dades de la darrera setmana d’activitat als centres d’atenció, que denoten una millora de la tendència però segueixen mantenint l’alerta epidèmica. Segons explica el Departament en un comunicat, durant la darrera setmana l’activitat als Centres d’Atenció Primària (CAP) ha incrementat un 73%, però les urgències ateses als hospitals han disminuït un 9,9%.

Pel que fa als ingressos hospitalaris greus pel virus de la grip, del 8 al 14 de gener s’han registrat 64 ingressos en hospitals de la xarxa sentinella i, des de principis d’octubre, gairebé 500. Malgrat tot, més d’un 64% d’aquests últims no estaven vacunats. Precisament per això recorden que una de les mesures de prevenció del virus és vacunar-se per contrarestar-lo.

X