Els Castellers de Berga exigeixen la llibertat dels presos polítics al Torneig Casteller de Futbol

És una de les cites que marquen l’inici de temporada, i els Castellers de Berga no hi han faltat. La colla ha participat aquest cap de setmana en la 17a edició del Torneig Casteller de Futbol, que s’ha celebrat a Sabadell i ha comptat amb la participació de 48 colles d’arreu del país. Els organitzadors han estat els Castellers de Sabadell, padrins de la colla berguedana.

Esportivament, les coses no han anat gens malament als Castellers de Berga. La colla ha arribat a la final del torneig, però l’ha perdut contra la Colla Vella dels Xiquets de Valls per 4 a 2. Malgrat tot, meritòria segona posició pels berguedans en un torneig on hi han participat una cinquantena de grups. Sigui com sigui, i segons expliquen els castellers en un comunicat, “més enllà del futbol, el cap de setmana de Torneig Casteller de Futbol és un punt de trobada entre castellers de moltes colles compartint oci, esport i diversió”.

Equipació reivindicativa

Durant tot el torneig, els Castellers de Berga han jugat els partits amb una samarreta reivindicativa que exigia l’alliberament dels presos polítics. “Mentre les colles castelleres comencem la temporada i el món va rodant, gent innocent continua a la presó. Que no es normalitzi aquest fet. Llibertat presos polítics”, reafirmen a la crònica del lloc web de la colla.

Aquesta setmana continuen els assajos al Cine Catalunya. El proper és dimarts. Divendres, en canvi, no n’hi haurà per tal de preparar el Carnestoltes.

colla vella cdberga