Ginkgo encara la seva primavera més activa al Berguedà per recaptar diners pel càncer infantil

El càncer infantil es considera una malaltia minoritària perquè es diagnostiquen pocs casos l’any: uns 1.200 arreu del món. L’Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona, té una unitat que s’encarrega d’investigar el tractament de la malaltia. Segons estudis en centres d’investigació del càncer, un de cada 500 nens tindrà càncer abans dels 15 anys, i el 20% no el superarà. A més, les seqüeles físiques i mentals que deixa la malaltia són molt dures per als casos en què se supera.

Ginkgo, l’Associació de Persones Afectades pel Càncer al Berguedà, va descobrir fa un any que hi havia un cas de càncer infantil a Berga i va decidir començar a organitzar activitats benèfiques per recaptar diners per a la investigació de la malaltia. L’any passat van impulsar per primer cop una caminada i la participació va superar totes les expectatives: van fer 150 lots d’obsequis i van acabar superant els 350 participants. “Això ens va fer adonar que la gent del Berguedà també està conscienciada de la importància que té investigar el càncer infantil”, assegura la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández.

Per això, aquest any no només repetiran la caminada, sinó que preparen una primavera carregada d’accions benèfiques per ser més presents en la vida dels berguedans i recaptar més diners pel càncer infantil. Les propostes van des d’activitats a les escoles i al casal de la gent gran de Berga fins a un concert benèfic de la soprano Montserrat Bella que l’entitat preveu organitzar a mitjans de març.

Pel que fa a la caminada, serà el dia 11 de març i seguirà el mateix itinerari que l’any passat: els participants començaran a la plaça de la Font del Ros, donaran la volta a la serra de Noet i acabaran a la Font del Ros altre cop. A més, un cop acabada la caminada, Ginkgo organitzarà una botifarrada a la mateixa plaça. Aquest any, en vist de l’èxit de l’any passat, l’organització ha encarregat 400 lots d’obsequis. “Tant de bo tornem a fer curt!”, somia la presidenta.

Les inscripcions s’obriran a finals de març en diversos establiments de Berga. Es podran fer a Cal Fàbregas (c/Major -Quatre Cantons-, de 17h a 20h), el gimnàs Altersport, la Farmàcia Cosp i la botiga de roba esportiva Intersport Serramartí. El preu de la inscripció és de 10 euros per a adults, i la voluntat, en el cas dels infants.

Més propostes

L’altre gran esdeveniment que té en ment l’entitat per aquesta primavera és el concert benèfic del dia 17, que en aquest cas valdrà 12 euros destinats íntegrament a la investigació a l’Hospital Sant Joan de Déu.

A banda, però, Ginkgo farà tallers de broquetes de fruita a les escoles de Sant Joan, de Berga, i Sant Jordi de Cercs. Els grans de l’escola faran les broquetes per tota la escola, segons ha explicat Aurora Fernández.

I sense anar més lluny, aquest mateix divendres l’associació i Altersport organitzen una ‘masterclass’ de zumba al gimnàs. I dilluns vinent, dia 12, Ginkgo es desplaçarà fins el casal de la gent gran de Berga per fer-hi un taller de fermalls amb botons.

Segueixen les xerrades

I a banda de les accions benèfiques, l’associació no deixarà de fer xerrades de conscienciació durant tot l’any. La propera serà el dia 21, al Pavelló de Suècia, i hi participaran el doctor Giner, pediatra de l’Hospital de Berga, i Roser Parcerisa, mare d’una nena afectada. La conferència es titula “Càncer infantil i família”.

X