El Carnaval de Gironella repartirà més premis per a comparses locals i potenciarà les xarangues

És el carnaval per excel·lència al Baix Berguedà. Com cada any, l’alcalde de Gironella, David Font, cedirà la seva vara durant uns dies. A qui? A la Perla. Per què? Perquè arriba el desgavell dels dies de carnestoltes. Quatre dies frenètics amb la rua de la tarda de dissabte com a plat fort: s’hi espera almenys una vintena de comparses i prop de 600 persones.

Dissabte arriba carregat d’al·licients. D’entrada, aquest any s’amplia el concurs de balcons, que ja no serà únicament a Cal Bassacs, sinó que hi podran participar les llars d’arreu de la Vila. Com sempre, la megapubilla farà de jutgessa del concurs.

A la tarda, a la rua, l’organització donarà més premis que mai a les comparses locals: en lloc de 3 premis, n’hi haurà 6. “És una manera de donar opcions a aquells que es queixen que sempre guanyen els mateixos”, afirma el regidor de Festes, Lluís Vall. Els premis són aquests:

A la millor comparsa local

1r premi. 400 euros

2n premi. 200 euros

3r premi. 100 euros

A la millor disfressa local

1r premi. 300 euros.

2n premi. 150 euros.

3r premi. 100 euros.

Categoria forània (no residents a Gironella)

1r premi. 250 euros

A més, enguany es recupera el concurs de mascotes, el primer acte oficial de la Perla com a alcaldessa. Serà dijous, a 2/4 de 9, a la plaça de la Vila. Abans, es farà el ple extraordinari on David Font passarà la vara a la Perla i es llegirà el pregó de Carnestoltes. Aquest any el pregó serà la garrofa guanyadora del concurs municipal, que s’ha traslladat de la Puríssima a Carnaval.

25.000 euros de pressupost

L’Ajuntament de Gironella destina una partida de 25.000 euros a l’organització de tot el Carnestoltes. Són 5.000 euros més que l’any passat i els mateixos diners que fa dos anys. El regidor Vall ha explicat en roda de premsa que s’ha volgut donar un plus de qualitat a les xarangues de la rua: hi seran els Tocabemolls, Dam-er, Diga’ls-hi inquiets i Sidral Brass Band.

Tot plegat ajudarà a construir una rua singular, que, segons Vall, està pensada “perquè el públic s’ho passi bé”. En aquest sentit, la nit de dissabte començarà amb el carnabars, un cercatasques que passarà per tots els bars del poble a buscar tots aquells que hi estiguin sopant per portar-los a la zona del Local del Blat. La iniciativa vol afavorir els bars i restaurants del municipi: “Volem que la gent es quedi a sopar al poble i després vingui al Local”, ha explicat Vall. El ball de la nit serà amb el grup Hey Pachucos, Mon DJ i Parèntesis.

Els clàssics no fallen

A banda, divendres, hi tornarà a haver rua escolar i la Glitter Party, una masterclass de zumba, dues propostes que compten amb molta participació. I el cap de setmana de carnaval acabarà amb el millor ingredient possible: l’humor. El mediàtic humorista Toni Albà i el Rei Joan Carles I seran al Local del Blat diumenge a la tarda amb l’espectacle Audiència I-Real.

Quatre dies de disbauxa per a totes les edats. Petits i grans, no hi ha excusa: del 15 al 18 de febrer, la Perla agafa el timó de Gironella.

X