L’Ajuntament de Gironella pagarà 202.000 euros per expropiar els terrenys on es farà l’estació d’autobusos

L’Ajuntament de Gironella expropiarà els terrenys de la plaça de l’Estació per tal que passin a ser propietat municipal i la Generalitat pugui tirar endavant la construcció de la nova estació d’autobusos. L’expropiació es va aprovar en el ple ordinari del mes de febrer, aquest dilluns, amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions dels tres regidors de l’oposició.

Després de diverses converses amb Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF), l’actual propietari dels terrenys, es va arribar a un acord d’expropiació forçosa. Els terrenys que passaran a ser de domini municipal abracen 4.628 metres quadrats, més de la meitat de la plaça de l’Estació, i la seva expropiació té un cost de 202.428,72 euros.

El ple de febrer també va servir per aprovar els pressupostos per aquest 2018, malgrat els vots en contra dels regidors de l’oposició. En l’apartat d’inversions, els pressupostos contemplen els més de 200.000 euros de l’expropiació dels terrenys de la plaça de l’Estació i els 623.409,84€ que l’Ajuntament haurà de pagar per complementar la inversió de la Generalitat en la construcció de la futura estació d’autobusos del municipi.

L’abstenció de l’oposició

Des de l’oposició, el portaveu, Albert Xoy, ha explicat a l’Aquí Berguedà que les abstencions dels regidors d’ERC són la resposta a unes reformes que “es podrien fer amb menys inversió”. Els republicans consideren que cal reformar l’estació però creuen en altres tipus d’actuacions com ara una rotonda o un carril d’entrada. “Hi haurien altres maneres de fer aquesta reforma, i no pas amb tanta inversió“, ha dit Xoy.

En canvi, l’alcalde, David Font, ha assegurat a aquest diari que no ha rebut cap proposta de l’oposició, però entén que les abstencions donen “llum verda” perquè el govern executi les obres. “És una construcció molt positiva pel poble, i l’expropiació és indispensable per tirar-la endavant”, ha reiterat el batlle.