Rescaten tres joves atrapats al Pedraforca de nit mentre feien ràpel

Els Bombers han rescatat aquest diumenge a la nit tres joves que estaven fent ràpel al Pedraforca. Els joves es trobaven encordats a la zona del Pollegó inferior, a la Gran Diagonal del Pedraforca, un tram complicat on convé accedir amb material tècnic per tal de poder superar-lo sense problemes. Segons els Bombers, els rescatats havien perdut el frontal i es van veure incapaços d’afrontar el descens fins on tenien els vehicles particulars.

L’avís es va rebre a les 19.49h però els professionals del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) no van poder accedir fins la zona on es trobaven els tres joves fins les 00.40h. Fonts dels Bombers han explicat a aquest diari que van haver d’accedir a peu fins a la zona on hi havia els joves, i això va retardar el rescat. Era de nit i els helicòpters no podien treballar. Tot i l’espera, els joves estaven bé, sense lesions ni problemes de salut, i van ser acompanyats pels agents fins la zona on tenien el cotxe.

X