Mobilitat Berguedà

Guardiola de Berguedà

La Diputació de Barcelona estudia rehabilitar l’església de Sant Genís de Gavarrós

La Diputació de Barcelona estudia rehabilitar l’església de Sant Genís de Gavarrós

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà l’estudi previ de projecte de rehabilitació de l’església de Sant Genís de Gavarrós, que dirigirà el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. L’edifici es troba en un estat de degradació important a causa de la manca de manteniment, que ha ocasionat nombroses filtracions d’aigua tant del terreny com de la coberta. El treball incorpora un aixecament de plànols, un estudi històric i l’estudi d’estabilitat i diagnosi de les lesions.

El projecte preveu rehabilitar l’església en cinc fases. La primera és la rehabilitació de la coberta i l’eliminació de les humitats procedents del terreny; la segona, la restauració de les façanes; la tercera, la rehabilitació dels revestiments interiors; i la quarta, la restauració de paviments, el cor, les fusteries i les escales. En la darrera fase, es proposa la millora de l’accés i la divulgació del monument.

L’església de Sant Genís de Gavarrós és de planta de creu llatina, amb absis semicircular, dues capelles laterals de planta quadrangular i un campanar adossat a la façana sud. El seu origen és del segle XII. Al segle XVIII es va ampliar i es va reformar a l’estil barroc. A l’interior s’hi conserven una gran quantitat de pintures, enguixats, motllures i relleus d’escaiola de la reforma barroca.

Ajuntament de Guardiola de Berguedà Diputació de Barcelona església de Sant Genís de Gavarrós Rehabilitació

Estic amb tu

Comentaris