Cars Berga

Gironella

En marxa un estudi per detectar les causes del despoblament del barri vell de Gironella

En marxa un estudi per detectar les causes del despoblament del barri vell de Gironella
Vista de Gironella des de Cal Blau. RICARD CODINA

L’Ajuntament de Gironella i la Diputació de Barcelona impulsen un estudi per detectar les causes de despoblament del nucli històric de la vila. L’objectiu és trobar solucions i disposar d’un pla global que permeti dinamitzar el barri i atraure-hi població jove del municipi i rodalies.

Actualment el projecte es troba en la fase inicial, amb el treball de camp que inclou entrevistes a entitats locals i vilatans. A finals de gener es va realitzar un taller a l’institut Pere Fontdevila per conèixer l’opinió del jovent sobre el barri vell, i durant el febrer s’han fet entrevistes a la ciutadania. A més, aquesta primera fase també compta amb tallers participatius amb els veïns de Gironella. El primer d’aquests tallers és aquest dimecres, 28 de febrer, a les 19h a l’Església Vella.

En paral·lel, Ajuntament i Diputació s’han reunit diverses vegades per fer trobades tècniques que determinin quines són les necessitats i característiques del nucli antic de la vila.

El paper del ciutadà

El projecte de revitalització del nucli històric de Gironella busca revertir la tendència al despoblament i decaïment de l’activitat comercial en que es troba el nucli antic de Gironella. S’enfoca amb voluntat d’incorporar la visió de les entitats i la ciutadania com a valor afegit en el diagnòstic i l’elaboració del pla d’actuació.

El consistori valora molt positivament la implicació dels gironellencs, ja que “amb l’aportació de les opinions dels habitants del municipi el procés s’enriquirà”. A banda, el govern gironellenc considera que els processos participatius propiciaran “nous espais de reflexió entre la ciutadania” i implicaran col·lectius amb ganes de participar en la revitalització del barri vell.

Accions de dinamització Ajuntament de Gironella Barri vell dinamització Diputació de Barcelona Estudi revitalització

Estic amb tu

Comentaris