Berga, Societat

Els Mossos detenen un home i en denuncien un altre per robar 40 metres de cable de coure a Berga

Els Mossos detenen un home i en denuncien un altre per robar 40 metres de cable de coure a Berga

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga van detenir el passat 24 de gener un home de 41 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Ripollet, com a presumpte autor d’un robatori amb força. A més, pels mateixos fets, aquest dimarts, 27 de febrer, van denunciar un home de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Berga. Haurien comès el furt tots dos.

Els fets es remunten pels volts de les 10 de la nit del passat 18 de febrer, quan els Mossos van rebre l’avís del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) que una persona tenia cremades de segon i tercer grau per tot el cos. Era l’home que setmanes més tard acabarien denunciant.

Els Mossos es van dirigir al domicili del ferit i, un cop allà, els Bombers els van informar que aquelles cremades no se les havia fet a casa, ja que la instal·lació elèctrica estava en perfectes condicions. En aquell moment, els agents no van poder parlar amb l’afectat perquè no es trobava en condicions i va haver de ser traslladat a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Unes hores després, a la zona del veïnat de la Serra de Noet, els agents van localitzar una porta d’accés a una caseta de transformadors elèctrics que estava forçada. A l’entrada, a terra, hi havia un tornavís i una corda amb taques de sang.

Estic amb tu

Després d’investigar l’assumpte, els Mossos van esbrinar que el ferit, juntament amb un altre home, havien sostret el cable de coure de la caseta i, a causa d’això, un d’ells s’havia electrocutat. Segons la companyia elèctrica, els autors van robar 40 metres de cable, terres del centre de transformació i cargols de connexió.

A més, com a conseqüència del furt, els habitants de Berga van quedar sense llum. La ciutat es va quedar a les fosques un parell de cops.

El 24 de gener els Mossos van detenir un dels autors, que va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de declarar davant el jutge quan aquest el requereixi. L’altre autor no va ser denunciat fins aquest dimarts, dia 27. El fet que estés ingressat a l’hospital per culpa de les cremades ho impedia.

coure Mossos d'Esquadra Robatori

Comentaris