L’ACA impulsa dues millores a la presa de la Baells amb una inversió de 130.000 euros

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) millorarà la presa de Baells. Ho farà a través de dos projectes: l’optimització de l’alliberament d’aigua des de la part baixa de la presa i les millores del camí d’accés a peu a la zona. L’ens ha tret a licitació la redacció de tots dos projectes i hi invertirà un total de 130.000 euros. Els candidats tindran marge fins el 9 d’abril perquè s’hi presentin ofertes. Un cop s’adjudiquin els treballs, es disposarà d’un termini de vuit mesos per desenvolupar la redacció dels projectes.

El primer projecte consistirà en el canvi de l’actual desguàs de fons per optimitzar l’alliberament d’aigua de de la part baixa de la presa. Això permetrà una millor gestió dels cabals del pantà. Pel que fa a l’actuació al camí d’accés a peu, l’ACA vol eixamplar la calçada, millorar l’asfalt i habilitar el pas de camions.

X