Presó provisional i sense fiança per al fill de Manela Quesada

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Berga ha dictat aquest dimarts al matí presó provisional i sense fiança per al fill de Manela Quesada, activista berguedana que va morir dissabte al vespre a Berga per ferides d’arma blanca. El tribunal ha pres declaració al fill de Quesada aquest matí i ha dictat el seu ingrés a presó com a autor de l’homicidi de la seva mare.

Els fets van passar dissabte passat en un pis del carrer de la Pietat. El mateix acusat es va desplaçar a la comissaria de la Policia Local per confessar el crim, instants després de cometre’l. Els Mossos d’Esquadra el van detenir i, des d’aleshores i fins aquest dimarts matí, ha estat a la comissaria dels Mossos de Berga, segons han informat a aquest diari fonts del cos.

Una vida dedicada a lluita per la salut mental

Manela Quesada va tenir una parada de congelats al Mercat Muncipal de Berga, que duia el seu nom. Va ser membre de la junta, i durant anys, una de les principals dinamitzadores del mercat. Va combinar la feina com a dependenta amb l’activisme en entitats solidàries del Berguedà.

Era presidenta i una de les fundadores de Salut Mental Associació de Familiars i Amics (ASFAM) i, en l’actualitat, treballava com a gerent del Grup Horitzó del Berguedà. S’ocupava de coordinar els set treballadors de l’entitat i les tasques de voluntariat de 31 persones, i tenia en ment un projecte per crear un centre especial de treball o una empresa d’inserció laboral que pogués donar feina a persones amb trastorns mentals. Ara fa un any, va participar en l’acte de commemoració del 35è aniversari del Grup Horitzó, i anunciava una campanya de captació de socis per millorar el finançament de l’entitat.

A l’ASFAM, havia impulsat iniciatives com els grups d’ajuda mútua, dirigits a familiars de persones que pateixen algun trastorn o malaltia mental, a més de xerrades i activitats de formació. I  també havia ajudat a crear la Comissió de Salut Mental del Berguedà, conjuntament amb altres entitats del sector.

El funeral, dimecres al Pavelló de Suècia

El funeral de Manela Quesada es farà aquest dimecres, 21 de març, a les 5 de la tarda a la sala gran del Pavelló de Suècia. La voluntat de la família és que sigui un acte “totalment privat” i per això l’Ajuntament de Berga demana que es respecti la seva decisió i no es permeti l’accés a l’acte als mitjans de comunicació.