Presenten a Berga una exposició sobre les drogodependències adreçada als escolars del Berguedà

Més d’un miler de nois i noies dels centres d’educació secundària del Berguedà passaran per l’exposició de prevenció de drogodependències ‘Controles?’, que estarà oberta fins el 7 de maig a l’Espai Jove de Berga, situat al número 13 del carrer de Mossèn Espelt. La mostra permet “conèixer i prevenir de forma efectiva les situacions que es deriven del consum de drogues, com per exemple la vulnerabilitat i la pèrdua d’autonomia de les persones”, segons ha explicat l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

És la primera activitat que acollirà l’equipament juvenil, destinat a convertir-se en un espai que respongui a les necessitats i els interessos del jovent de la ciutat i que s’inaugurarà previsiblement a la tardor. La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha explicat que en els propers dies es donaran a conèixer més novetats sobre aquest espai i les activitats que s’hi portaran a terme en un futur. En la mateixa línia, l’alcaldessa Venturós ha recalcat que l’Espai Jove pot servir per tota mena d’actes i és “el resultat d’anys de de treball”.

Pel que fa a l’exposició, Venturós ha destacat la importància de poder comptar amb el projecte ‘Controles?’, impulsat per la Diputació de Barcelona des de l’any 2012. Fins avui, ja ha rebut 30.470 visitants, dels quals 23.900 han estat escolars, i ja ha passat per una cinquantena de municipis de la província. Actualment, l’exposició és a Berga i a Sant Joan de Vilatorrada. A la capital del Berguedà, a més, aquest abril s’hi estrena un nou espai dedicat a les begudes energètiques i els seus efectes secundaris. L’exposició estarà oberta de dilluns a divendres, de 9:30h a 17h per a visites concertades, mentre que l’entrada serà lliure de 17 a 19h.

drogodependencies-controles-1

El Consell Comarcal del Berguedà també s’ha involucrat en la portada de l’exposició a la comarca. L’ens farà possible que milers d’escolars de la comarca puguin passar per l’Espai Jove de Berga per tractar la prevenció les drogodependències. El seu president, David Font, ha ressaltat el “treball en xarxa” realitzat entre les diferents administracions i ha assegurat que l’exposició suposa “una bona oportunitat per implicar els centres i els professionals de la comarca que treballen en aquest àmbit”. A més, ha dit Font, la mostra ha de servir “perquè els joves siguin conscients dels perills que comporta el consum de determinades substàncies”.

‘Controles?’ s’adreça a tres col·lectius: els adolescents d’entre 12 i 15 anys; els joves a partir de 16 anys; i les mares, els pares, professionals i adults. L’objectiu és proporcionar informació sobre diversos tipus de drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum, així com promoure actituds responsables entre els joves i reflexionar sobre el model educatiu que apliquen els pares i mares en l’àmbit de la drogodependència.

Maribel Serra, cap de la subsecció de projectes i programes SPOTT (Centre de Prevenció i Intervenció en Drogodependències) de la Diputació de Barcelona, ha destacat que la mostra inclou diferents col·lectius de la societat perquè “entenem que la prevenció és una tasca que hem de realitzat tots plegats per tal que sigui eficaç”.

venturos-font-drogodependencies

X