Troben a Cal Bassacs el cos sense vida de l’home que va desaparèixer aquest diumenge a Gironella

Els serveis de rescat han localitzat aquest dimarts al migdia a les 13.35h el cos sense vida de l’home desaparegut a Gironella el matí de diumenge. Els equips subaquàtics han trobat el cadàver al riu, a la primera resclosa de la fàbrica de Cal Bassacs.

Segons fonts dels Bombers, que han coordinat l’operació, el tancament de les comportes del pantà de la Baells ha estat clau per localitzar el cos. El cabal del Llobregat ha baixat i això, ha dit, ha facilitat el rastreig de la zona, situada a un quilòmetre i mig del centre de Gironella.

L’alcalde del municipi, David Font, ha confirmat la notícia pocs minuts després que es trobés el cos i ha recalcat que els accessos al riu seguiran tancats fins que hi hagi la seguretat necessària. En aquest sentit, el batlle ha reiterat el missatge de prudència a l’hora de circular per zones properes al riu, ja que el cabal d’aigua és important i pot arribar a ser perillós.

Una operació de més de 24 hores

La víctima és un home de 51 anys veí de Gironella. Va sortir de casa diumenge a primera hora del matí a passejar els seus dos gossos i no hi va tornar. El detonant de la mobilització, que s’ha allargat fins aquest dilluns al migdia, va ser el rescat dels veïns d’un dels gossos, diumenge pels volts de 2/4 de 12 del matí. L’animal era al riu, en una de les rescloses del sud de la part sud de Gironella, però no hi havia ni rastre del seu amo ni de l’altre gos.

Aquest dilluns fins dos helicòpters dels serveis de rescat han treballat en la recerca del desaparegut. També hi havia patrulles terrestres i canines dels Bombers i els Mossos d’Esquadra, agents del Grup de Recolzament d’Activitats Especials (GRAE) de muntanya, a banda dels subaquàtics que han rastrejat a fons el riu. Voluntaris de la Creu Roja també es van mobilitzar diumenge i a hores d’ara segueixen buscant el desaparegut a l’entorn del riu.