La Fira del Coneixement 2018 s’obrirà durant dues hores a tots els veïns i veïnes de Berga

El Pavelló de Suècia de Berga es converteix aquesta setmana en l’epicentre de la ciència i la tecnologia de Catalunya. L’equipament cultural acollirà una nova edició de la Fira del Coneixement entre aquest dimecres, 18 d’abril, i dijous, 19. L’activitat és organitzada, com cada any, per l’Exploratori de Recursos de la Natura de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Berga i el suport de la Generalitat.

En total, s’hi esperen més de 800 alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius d’arreu de Catalunya. Vindran a conèixer projectes capdavanters en el món de la ciència i la tecnologia. Els visitants tindran l’oportunitat de visitar els estands en què es mostraran les diferents propostes.

Enguany els expositors estan vinculats amb la cooperació i el desenvolupament de la tecnologies de la informació i la comunicació, la rehabilitació d’edificis, l’enginyeria aplicada a la medicina, l’ús de drons en la caracterització del terreny i la prevenció de riscos geològics o els teixits que s’utilitzaran en el futur, entre d’altres.

La inauguració, dimecres al matí

La inauguració de la Fira del Coneixement de 2018 es farà el dimecres, 18 d’abril, al Pavelló de Suècia de Berga. A 2/4 de 12 del matí, la professora del grup de recerca en Visualització, Realitat Virtual i Interacció Gràfica (ViRVIG) de la UPC, Marta Fairén, oferirà una conferència sobre realitat virtual com a eina per apropar-se al patrimoni cultural, en el marc de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. A 2/4 d’1 del migdia, hi haurà l’acte inaugural de la fira en què hi participaran l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres; i la directora de l’Exploratori dels Recursos de la Natura, Dolors Grau.

Dijous a la tarda, obert a tothom

Com a novetat de l’edició d’enguany, la mostra també s’obrirà al públic general. L’objectiu dels organitzadors amb aquesta nova acció és l’àmbit científic a la ciutadania. Per això, els veïns i veïnes de la ciutat podran accedir a la Fira del Coneixement el dijous, 19 d’abril, de 4 a 6 de la tarda. A banda dels projectes esmentats anteriorment, també es podran visitar dues exposicions a càrrec del Centre de Cooperació i Desenvolupament (CCD) de la UPC titulades ‘Tecnologies i Cooperació pel Desenvolupament’ i ‘Imatges del sud’.