Eixamplaran la BV-4242 fins a Fumanya i el primer tram de la carretera que porta als Rasos

La Diputació de Barcelona eixamplarà la BV-4242 des de l’encreuament amb la carretera cap a Sant Llorenç de Morunys fins a l’alçada de Fumanya. En el marc del mateix projecte, l’ens també preveu actuar en el primer tram de la carretera que va als Rasos de Peguera, des de la intersecció on els vehicles han d’escollir si van a Queralt o van als Rasos fins al final de les primeres paelles de la carretera cap a Espinalbet.

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va presentar el projecte al segon tinent d’alcalde de Berga, Francesc Ribera, aquest dijous en una visita a l’Ajuntament de la ciutat. Segons ha explicat el propi Ribera a l’Aquí Berguedà, la idea de la Diputació és començar el període de licitació de manera imminent per tal de començar les obres el més aviat possible. La previsió és que, entre setembre i novembre, les obres estiguin enllestides.

El projecte de la Diputació, que és la titular de la via, no només preveu eixamplar els dos trams de carretera esmentats. També contempla habilitar un pas de vianants a l’alçada de Fumanya per tal que les persones que pugin des de Berga a peu puguin travessar la carretera amb seguretat per enfilar el camí que porta al santuari de Queralt. A banda, es preveu construir una cuneta de formigó per propiciar que l’aigua baixi pel lateral de la carretera i no invadeixi ni la calçada ni l’espai per a vianants. Tot plegat, segons fonts de la Diputació de Barcelona, costarà 233.370 euros.

bv4242-fumanya

La carretera fins a Fumanya és l’altre punt on la Diputació preveu intervenir. GOOGLE MAPS

X