Els ajuntaments de Berga i Gironella reben el segell Infoparticipa per la transparència de les seves pàgines web

Els ajuntaments de Berga i Gironella van recollir el passat dimecres, 25 d’abril, el segell Infoparticipa per la transparència de les seves pàgines web. El consistori berguedà recupera, així, una acreditació que havia perdut dos anys enrere i assoleix una millora substancial respecte l’any passat en els indicadors avaluats: enguany ha assolit un 90,38% de la puntuació i el 2017, un 55,77%. En el cas de Gironella, l’Ajuntament manté el segell per quart any consecutiu amb un 88,46% de la puntuació, la qual cosa també suposa una millora respecte l’any passat (86,54%).

Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Té l’objectiu d’avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que s’ofereix a la ciutadania.

El segell està format per 52 indicadors que serveixen per avaluar la qualitat de la informació publicada sobre els representants polítics que formen part de la corporació, com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics, quina informació es dona sobre el municipi i quines eines es posen a l’abast dels usuaris per promoure la participació ciutadana. El Laboratori ha certificat el compliment de 47 dels 52 indicadors per part de l’Ajuntament de Berga, i de 46 dels 52, en el cas de Gironella. A dia d’avui, són les dues úniques administracions de la comarca que gaudeixen del segell.

Tant Montse Venturós, alcaldessa de Berga, com David Font, alcalde de Gironella, han valorat molt positivament l’acreditació. Venturós, que també s’encarrega de l’àrea de Participació Popular, ha destacat “l’esforç dels representants polítics i tècnics municipals” a l’hora de treballar per la distinció, ja que, segons ha dit, és “una tasca molt àrdua”.

Per la seva banda, Font ha remarcat que “any rere any es fan canvis i modificacions a la pàgina web perquè sigui de fàcil accés i segueixi actualitzada”. En la mateixa línia, el batlle gironellenc ha afirmat que la informació i la transparència cap al ciutadà són “un valor que apliquem dia a dia”.

https://twitter.com/AjGironella/status/989181397679079425