Tot el que has de fer per optar a una plaça al balcó de l’Ajuntament per Patum

El balcó de Patum s’obre. Aquest maig se sortejaran 25 places (més acompanyant) per la segona meitat de la Patum completa de dijous, i 25 més, per a la de diumenge. En total, doncs, hi haurà 100 persones que podran accedir a l’espai de privilegi per sorteig. La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha presentat aquest dilluns al matí el sistema i el calendari del sorteig, tant pel que fa a les places dels balcons de la Patum completa com per a les 28 places que se sortejaran pel balcó de la Patum infantil.

En tots els casos, la petició s’haurà de fer a través d’una instància genèrica del 7 al 10 de maig. El tràmit es podrà fer telemàticament –al web de l’Ajuntament de Berga– o bé presencialment –a les oficines del consistori, cada matí de 9 a 14h i dilluns 7 de 17 a 19h-. Els interessats en les dues opcions (plaça per a la Patum completa i plaça per a la Patum infantil) ho hauran de fer en una única instància on explicitarà que vol entrar en els dos sortejos.

Vull ser al balcó de la Patum completa

T’has d’inscriure a través d’una instància del 7 al 10 de maig. Ho pots fer per internet o presencialment (a les oficines de l’Ajuntament, de 9 a 14h i dilluns 7 de 17 a 19h).

El sorteig es farà divendres 11 de maig a l’Ajuntament. Es trauran un número de quatre xifres que marcarà la primera instància que té plaça al balcó de dijous a la nit. Els 24 sol·licitants posteriors (i els seus acompanyants) també tindran lloc al balcó. Acte seguit, se seguirà el mateix procediment per sortejar les 50 places de diumenge a la nit.

Un cop sortejades les places, els guanyadors que finalment vulguin renunciar a la plaça tindran fins el 25 de maig per comunicar-ho a l’Ajuntament.

Vull ser al balcó de la Patum infantil

Se sortejaran 28 places per al balcó de la tarda de divendres de Patum infantil. La regidora Garcia ha explicat que les places del balcó del migdia no es poden sortejar perquè hi ha més llocs fixes (càrrecs institucionals, administradors, Consell d’Infants…). A la tarda, en canvi, se sortejaran 14 places amb acompanyants adreçades a nens d’entre 3 i 14 anys.

Hi haurà dues modalitats de guanyadors:

Nens de 3 a 7 anys. Hauran d’anar al balcó amb un major de 18 anys com a acompanyant, que serà qui presumiblement faci la sol·licitud via instància.

Nens de 8 a 14 anys. En aquest cas, l’infant que guanyi la plaça podrà anar al balcó amb un acompanyant que tingui de 8 a 14 anys. Ara bé, un major de 18 anys se n’haurà de fer responsable i haurà d’estar a la Sala d’Agermanaments de l’Ajuntament mentre els nens siguin al balcó.

El sorteig també es farà divendres 11 de maig, després del sorteig de places pels balcons de les Patums completes. Els sol·licitants que guanyin una plaça també tindran fins el 25 de maig per renunciar-hi.

Els balcons de l’inici i el final dels passacarrers

El Patronat també va acordar obrir el balcó per a l’inici i el final dels passacarrers de dimecres i dissabte. En aquest cas, però, el sistema d’atorgament de llocs serà diferent. No se sortejaran, sinó que, mitja hora abans de l’inici del passacarrers i mitja hora abans de l’arribada dels tirabols a la plaça, es repartiran 50 tiquets per omplir el balcó. És a dir, la llei del més ràpid: qui arribi abans, tindrà lloc.

També es repartiran tiquets per ser al balcó de l’Ajuntament dimecres al migdia, per l’inici de la passada que encetarà la festa.

Així doncs, en total, s’obriran 250 places de balcó per presenciar l’inici i el final de les passades: 50, per dimecres al matí; 50, per dimecres al vespre (inici); 50, per dimecres a la matinada (final); 50, per dissabte al vespre (inici); 50, per dissabte a la matinada (final).

X