Els plens sortegen 48 salts per a persones que no hagin saltat mai

Aquest any es tornaran a sortejar salts de plens per a les Patums completes de dijous i diumenge. L’any passat i amb un Ajuntament que va haver d’agafar el timó de la comparsa dels plens per la crisi interna que vivia, l’equip de govern va optar per sortejar 149 dels 400 salts. Hores després, els tres regidors d’ERC van afegir els seus tres salts al sorteig i, per tant, se’n van acabar rifant 152 entre tots els sol·licitants.

Aquest any la comparsa dels plens ha tornat a la normalitat però se seguiran sortejant salts entre la ciutadania. Aquest cop, però, en lloc de cedir-ne 152, se’n sortejaran 48, que aniran a parar única i exclusivament a persones que no hagin saltat mai de ple. A banda, en paral·lel a aquest mecanisme per aconseguir un salt, els membres de la colla dels plens seguiran repartint salts entre els berguedans que els hi ho demanin, tal com han fet sempre.

En base a l’experiència viscuda l’any passat, la comparsa va acordar reduir el nombre de salts sortejats perquè la majoria acabaven anant a parar a persones que sí que havien saltat en alguna ocasió. Aquest any inicialment eren 40, però a aquesta xifra se li ha afegit els 6 salts dels regidors de la CUP i els salts de 2 dels 3 regidors d’ERC. A efectes pràctics, se sortejaran 12 salts per cadascuna de les tandes: 12 tiquets pel primer salt de dijous; 12, pel segon de dijous; 12, pel primer de diumenge; i 12 més, pel segon de diumenge.

Vull participar en el sorteig de salts de ple

El sorteig s’adreça a tothom –empadronats i no empadronats-. Ara bé, hi ha un requisit indispensable per a tots els aspirants: han de ser plens novells i, per tant, aquesta serà la seva primera experiència sota la careta guarnida amb fulles de vidalba.

Partint d’aquesta base, el calendari és el següent:

Les inscripcions seran del 7 al 10 de maig a través d’una instància genèrica. El tràmit es podrà fer telemàticament –al web de l’Ajuntament– o bé presencialment -a les oficines del consistori, cada matí de 9 a 14h i dilluns 7, de 17 a 19h-.

El sorteig serà divendres 11 de maig, juntament amb els sortejos de les places del balcó.

Els guanyadors del sorteig que finalment vulguin renunciar a la plaça tindran fins el dimarts 15 de maig per comunicar-ho a l’Ajuntament. Totes les renúncies es convertiran en places a disposició de la comparsa.

Els tiquets es repartiran a la caseta dels vestidors (plaça de la Ribera) dijous i diumenge a les 20.30h. Els plens del dijous hi hauran d’anar dijous; i els del diumenge, diumenge. Tots, hauran de presentar el DNI per tal de poder recollir el salt.

Formació per als guanyadors

La comparsa dels plens oferirà dues sessions per als guanyadors de les places sortejades. Seran el dissabte 19 de maig, per als saltadors de dijous, i l’endemà, diumenge 20, per als saltadors de diumenge de Patum. Mònica Garcia ha explicat que es tracta d’una formació pràctica, proposta de la comparsa, que ha estat molt ben rebuda per l’equip de govern. Es farà a la mateixa plaça de la Ribera, zona on s’ubica habitualment la zona de vestidors, i és obligatori que tots els guanyadors del sorteig hi assisteixin.

X