Berga, Cultura

Els Castellers de Berga descarreguen a casa el primer 4 de 7 amb agulla de la temporada

Els Castellers de Berga descarreguen a casa el primer 4 de 7 amb agulla de la temporada

Un 4 de 7 amb agulla per obrir la llauna. La primera de les tres diades que els Castellers de Berga protagonitzaran aquest maig al Berguedà ha servit per estrenar un nou castell de 7 i per seguir caminant cap a la fita de la torre de 7.

Aquest diumenge, 5 de maig, al matí els de la camisa blava han viscut, amb els Nyerros de la Plana, una actuació passada per aigua a la plaça Doctor Saló de la ciutat, i la valoració que en fan és força positiva. La colla hi ha descarregat un 4 de 7 en primera ronda, el primer 4 de 7 amb agulla de temporada en segon torn i dos prometedors intents desmuntats de 3 de 7 amb agulla per acabar.

Malgrat tot, la diada ha acabat amb un sabor agredolç, i no pas pels intents desmuntats de la colla amfitriona. Els convidats, els Nyerros de la Plana, han patit una caiguda en tercera ronda quan es disposaven a descarregar el 3 de 6 amb agulla. Dues de les integrants de la colla n’han sortit malparades i els serveis d’emergència se les han endut per descartar lesions majors.

Abans, els de Vic havien descarregat un 3 de 6 en primera ronda i un 2 de 6 en segona. Després de la caiguda, els Castellers de Berga han decidit donar per tancada la diada amb els pilars de la canalla, just davant del mosaic de la Patum.

Estic amb tu

cdberga-berga-2018-pilars

Acabada l’actuació, el cap de colla dels berguedans, Xisco Bonet, ha assegurat en declaracions a l’Aquí Berguedà que l’intent desmuntat de 3 de 7 amb agulla dona bones sensacions a la colla: “És un castell molt tècnic i l’hem defensat sencer. Treballarem per portar-lo a les properes diades”. El cap de colla també ha anunciat que la seva intenció és provar la torre de 7 aquest maig, però no s’ha atrevit a dir si serà per la Festa Major de Puig-reig o en la diada dels Quatre Fuets, altre cop a Berga.

4 de 7 amb agulla Castellers de Berga Fira de Maig Nyerros de la Plana Xisco Bonet

Comentaris