Berga

L’exposició sobre la industrialització i l’espai lateral per a expositors, grans èxits de la Fira de Maig 2018

L’exposició sobre la industrialització i l’espai lateral per a expositors, grans èxits de la Fira de Maig 2018
El nou espai lateral per a expositors. AJ BERGA

Ni el canvi de dates ni la meteorologia han impedit que la Fira de Maig tornés a ser un èxit de convocatòria aquest primer cap de setmana de mes. L’exposició sobre els darrers 150 anys d’industrialització al Berguedà, construïda i dissenyada a partir de palets de fusta, ha estat una de les sensacions de l’edició d’enguany, i la idea d’ocupar el lateral del primer tram de passeig de la Indústria amb petites carpes per a nous expositors ha estat molt ben rebuda tant pels propis expositors com pel públic.

El canvi de dates i el deslligament definitiu de la fira del dia 1 de maig era un dels temes més controvertits d’aquesta edició. L’oposició va preguntar en diversos plens quina estratègia comunicativa havia adoptar el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, per anunciar que la fira passava a ser el primer cap de setmana de mes. Per a Ribera, la controvèrsia s’ha deixat enrere: l’afluència de públic a la fira no ha desentonat gens respecte la dels altres anys.

Des del sector dels botiguers i comerciants, la valoració també és positiva, però amb matisos. Per exemple, Anna Farràs, del carrer Major, recorda que aquest any l’1 de maig era dimarts i molta gent va fer pont el cap de setmana passat: “Algunes famílies suposo que no preveien sortir aquest cap de setmana. Les novetats sempre costen d’encaixar“. A banda, els comerciants del carrer Major van haver d’ajornar l’Art&Moda d’aquest any en vista de les pluges que es preveien (i que es van acabar produint). “Va ser una llàstima però ens hi jugàvem molt. Ja ho farem més endavant”, confia Farràs.

Promoció més enllà de la comarca

 

Estic amb tu

El regidor ha explicat en declaracions a l’Aquí Berguedà que l’Ajuntament ha promocionat la fira a través de diversos canals de comunicació comarcals, però també en zones frontereres amb el Berguedà com el Bages Nord, el Moianès, la Gavarresa o el Lluçanès. També s’han destinat diners en publicitar la mostra a tota la Catalunya central a través de Catalunya Ràdio. L’objectiu, ha dit Ribera, era “assegurar que tothom s’assabentés del canvi de dates” i, a la vegada, intentar acostar progressivament l’esdeveniment a les comarques veïnes.

Inicialment, les mirades dels expositors es focalitzaven més al cel que no pas als passadissos d’El Vall. Es preveia un cap de setmana força plujós i això feia patir de valent els estands que havien dipositat grans expectatives en la Fira. Al final, ha anat plovent durant el cap de setmana però ni dissabte ni diumenge al matí hi va haver desbandades de persones. El moment més crític va ser a mitja tarda de diumenge, amb un fort ruixat que va fer que alguns expositors de la nova zona lateral optessin per fer les maletes i donar per acabada la fira.

Precisament aquests expositors de la zona lateral han estat una de les principals novetats d’enguany. El nou espai ha resultat un èxit. L’exposició de la primera carpa era cronològica i, per tant, tenia l’entrada en un extrem i la sortida en l’altre. Això va beneficiar els estands laterals, ja que el fet que l’entrada fos a l’inici del passeig desviava els visitants que pujaven de baix cap al lateral. El regidor Ribera ho confirma: “Molts dels expositors del lateral eren nous i la majoria n’han quedat molt contents. Alguns fins i tot ens han dit que l’any que ve voldran el doble d’espai”.

Ajuntament de Berga Fira de Maig Francesc Ribera industrialització

Comentaris