Guardiola de Berguedà renovarà el terra de la plaça de l’Ajuntament per fer-la “més noble”

La plaça de l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà canviarà d’aspecte. El consistori impulsa la substitució del quitrà que actualment hi ha a la zona per llambordes de formigó. L’alcalde del municipi, Josep Lara, ha explicat a l’Aquí Berguedà que l’objectiu és convertir l’espai en un lloc “més noble”. S’hi podrà seguir aparcant però s’hi restringirà la circulació en actes festius com les truitades, les sardanes o la Festa Major.

Les obres començaran la setmana vinent i s’allargaran entre 1 i 2 mesos en funció de si la meteorologia acompanya o no. L’actuació té un cost d’uns 60.000 euros, que seran finançats amb fons propis i amb petites subvencions de la Diputació de Barcelona. En concret, condicionaran la plaça per fer-la un espai més obert amb preferència per a vianants, es retirarà l’asfalt actual, es col·locaran les llambordes noves i es retiraran els tubs de fibrociment que encara existeixen en el subsòl.

L’alcalde ha assegurat que es tracta d’una intervenció que fa mesos que el govern vol tirar endavant. “Fins ara la plaça ha estat més aviat un pàrquing i pensem que ha de ser un lloc més amable”, ha dit.

X