La Terrasseta de Preixens i Discípulos de Otilia, caps de cartell del concert jove de Patum 2018

El concert jove de Patum tindrà com a caps de cartell a La Terrasseta de Preixens i al grup de música ska Discípulos de Otilia, que celebrarà el seu 25è aniversari a dalt dels escenaris. La formació berguedana amb tocs de música electrònica, Urra, serà l’encarregada d’obrir el concert jove després de convertir-se en la guanyadora del 2n Concurs de Bandes convocat pel consistori berguedà el passat mes de març.

A 2/4 d’11 de la nit, hi haurà l’actuació de Senyor dels Llamps, que oferirà una actuació amb ritmes alegres i ballables. Seguidament serà el torn dels caps de cartell, els quals, donaran pas al conjunt femení Balkan Paradise Orchestra, una enèrgica i potent banda de vent i metall que farà ballar al públic amb una selecció de música balcànica.

L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga ha anunciat aquest cap de setmana els grups musicals que formaran el cartell del concert jove de La Patum de 2018 a través de les xarxes socials. Les cinc bandes esmentades actuaran el dissabte, 2 de juny, a l’escenari del passeig de la Indústria, a tocar de l’ambulatori. La ubicació es va estrenar l’any passat i es manté aquest any, ja que, segons la regidora Mònica Garcia, “va comptar amb una valoració positiva per part dels assistents, els cossos de seguretat i els organitzadors del concert”.

Canvi d’horari dels concerts

Una de les novetats principals de l’edició d’enguany serà l’augment del nombre de grups i l’avançament de l’hora d’inici i finalització de l’esdeveniment. La proposta d’aquest any comptarà amb una actuació més respecte l’edició anterior i això ens ha permès començar els concerts a les 9 del vespre i acabar-los mitja hora abans. Per tant, es preveu que l’última actuació acabi a 2/4 de 6 de la matinada. Garcia ha afegit que es tracta “d’una mesura que hem anat aplicant progressivament en totes les festes organitzades des de l’Ajuntament per promoure la conciliació del descans veïnal i la programació d’activitats culturals i festives al carrer”.

Formació d’entitats en l’àmbit de l’oci nocturn

Les associacions i entitats que oferiran el servei de barra durant el concert de dissabte de Patum seran la Berguedana de Trash, Pi3B Produccions, la Bauma dels Encantats, Punk al bosc i els Castellers de Berga. Es tracta de les entitats que van participar al concurs convocat el març passat per formar part de l’organització de l’esdeveniment.

Els membres d’aquestes entitats realitzaran una formació sobre dispensació responsable de begudes alcohòliques i una altra sobre violències de gènere en els espais d’oci nocturn. Les sessions s’inclouen en les accions de la campanya ‘Vull la Nit!’ i tenen l’objectiu de permetre la detecció de situacions de violència sexista i la promoció del respecte i els hàbits saludables en els contextos d’oci nocturn i festiu, com en el cas del concert de Patum.

X