L’any patumaire comença aquest dimecres a la nit amb un homenatge a Pòlit Miró

Últim dia de l’any per als patumaires. Aquest dimecres a la nit la plaça de Sant Pere acollirà el Cap d’Any Patumaire, un acte que es fa des de l’any 2000 la nit de dimecres a dijous de l’Ascensió. La cita és a 3/4 de 12 de la nit i, com cada any, no hi faltaran ni els fuets de xocolata ni la barreja.

Aquest any, però, és una edició especial del Cap d’Any. És el primer sense Pòlit Miró, un dels grans impulsors de la celebració i una de les persones que va agafar el relleu de l’AFTDAO quan l’associació va decidir desvincular-se’n. Miró va morir el novembre passat als 57 anys, però els organitzadors del Cap d’Any Patumaire estan disposats a fer-lo ser a la plaça aquesta nit.

El jove músic Lluís Gual li ha agafat el relleu i coordina la part musical del Cap d’Any. A més, Jordi Plana segueix al peu del canó, ocupant-se de temes logístics. En declaracions a l’Aquí Berguedà, Gual ha assegurat que el protagonista de la nit serà, sense cap mena de dubte, Pòlit Miró: “Tots els que el coneixíem el tindrem al cap. Era l’ànima de la festa i el tindrem molt present a la plaça“.

Sobre el repte d’haver d’agafar el relleu al que ha estat el seu mestre musical gairebé tota la vida, Gual ha assegurat que és “una responsabilitat molt gran”. Ara bé, el jove músic l’encara amb la certesa que compleix la voluntat de Miró: “Em va demanar que així fos, i així serà”. Sobre la posada en escena del Cap d’Any, Gual ha preferit no donar-ne massa detalls: “Volem que sigui una festa sorprenent, però estem convençuts que qui vingui gaudirà molt”.

31924570_1084173795054258_7688137690591526912_n