La Patum de la Llar bufa espelmes entre paraigües

La tarda pintava magra, però la il·lusió i les ganes de fer Patum ha permès als nois i noies de la Llar Santa Maria de Queralt i el Taller Coloma combatre i sobreposar-se la pluja. Els ruixats han caigut, de manera intermitent, durant tota la tarda. De fet, a 2/4 de 7 –l’hora prevista per l’inici de la Patum de la Llar- la tempesta era molt intensa, i això ha fet pensar a més d’un en la suspensió de la festa. Al final, però, -entre paraigües i impermeables- guites, nans, gegants i, fins i tot, l’Àliga, han sortit al pati de l’escola per fer els seus balls, tal com estava previst.

patum-llar-2018-guita

Inicialment, però, i en vista que el cel no millorava, la direcció de la Llar i el Taller Coloma ha decidit capgirar el programa i donar, primer, els títols de Patumaires. Enguany s’ha reconegut la tasca de sis persones implicades en la festa: Marc Bertran, Josep Maria Grant, Meritxell Monell, José Valverde, Dolors Vilarnau i Montserrat Garrós.

També s’han repartit els premis del concurs de dibuix. En categoria figuratiu, el primer premi ha estat per a Andrés Martos –autor del cartell-, el segon per a Meritxell Monell i el tercer per a Sergi Garcia. En categoria abstracte, el primer premi ha estat per a Josep Novellas, el segon per a Martí Orriols i el tercer per a Érik Atsuara. Acabada l’entrega, Fina Canal, directora del Taller Coloma, ha donat la notícia que tots esperaven: “Que comenci la Patum!

Els salts s’han desenvolupat aprofitant els moments de menys pluja. Els ruixats anaven i venien, i això alentia una mica més la festa. Això sí: els paraigües dels patumaires que, un any més, han decidit anar a la Patum dels nois de la Llar han aguantat, dempeus, al pati de l’escola. Els gegants fins i tot han ballat amb impermeables. Però, amb el pas dels minuts, els núvols s’han esvaït, i la Patum ha viscut un final apoteòsic amb un salt de plens sense ni una gota d’aigua.

15276170272272083350830

Ni la pluja ni el vent han aconseguit aturar les ganes i la il·lusió d’una festa entranyable que enguany està d’aniversari: 40 anys. Per això, al final de cada salt, les comparses s’han fet una foto al bell mig del pati amb un 4 i un 0 gegants.

15276148961852108942359

X