La Patum comença amb inestabilitat meteorològica i augura ruixats intermitents fins divendres

Plourà per Corpus. A data d’avui, és complicat pronosticar si els ruixats cauran a Berga durant les hores de passacarrers i salts de plaça, però sí que s’auguren uns primers dies de festa farcits d’inestabilitat meteorològica. Així ho ha explicat a l’Aquí Berguedà la dona del temps de TV3, Gemma Puig: “Pluges per Corpus n’hi haurà segur, però potser els passacarrers i les Patums de plaça se n’escapen”.

Segons ha dit, dimecres serà el dia més inestable de Corpus, però, amb el pas de les hores, la situació al cel de Berga millorarà i s’espera un cap de setmana bastant tranquil. Pel que fa a les temperatures, dimecres es preveu que sigui el dia més fred, però a partir de dijous els termòmetres aniran cap amunt.

Dimecres inestable

Dimecres es postula com el dia més complicat del Corpus. Al matí es preveuen nuvolades, ruixats i tronades irregulars de sud a nord del país, que al migdia i a la tarda s’estendran a la Catalunya central. Això pronostica una primera passada de Patum amb risc de pluja i un passacarrers de tarda més incert. “El passacarrers del vespre no comença fins les 8 i podria ser que els ruixats caiguessin abans, durant la tarda, i que ens n’escapéssim”, recalca la meteoròloga berguedana.

Possibilitat de nous ruixats dijous i divendres

Hi ha Patum al migdia i a la nit. Dijous les temperatures començaran a pujar. Els ruixats, tant dijous com divendres, seran més puntuals. Dijous hi ha Patum de Lluïment al migdia i Patum completa a la nit. Divendres és el dia de la infantil, amb Patum al migdia i a la tarda.

Dissabte de bonança meteorològica

Dissabte és el millor dia de Patum, meteorològicament parlant. La inestabilitat que regnarà els tres primers dies de Corpus desapareixerà amb l’arribada del cap de setmana, i es preveu un dia de sol i bones temperatures per gaudir de la festa. Al matí hi ha l’entrega dels títols de patumaire i al vespre, passada pels carrers de la ciutat.

Diumenge incert

El darrer dia de Patum és el més incert de tots. Inicialment es preveia un dia estable, en la línia de dissabte. Però en les últimes hores alguns pronòstics auguren ruixats intermitents. Hi ha Patum de Lluïment al migdia i Patum completa a la nit.

“És temps de primavera“, ha dit Puig, i això fa que les previsions poden canviar amb el pas de les hores i a mesura que el Corpus avança.

X