La pluja obliga a endarrerir i retallar la primera passada de la Patum 2018

El tabaler, els quatre gegants i els músics han sortit tard i han evitat la part alta del barri vell en la primera passada pels carrers de Berga de la Patum 2018. La pluja ha obligat a endarrerir l’inici del passacarrers, i això ha provat el ressò dels xiulets a la plaça de Sant Pere.

La primera idea ha estat ajornar l’inici fins a 2/4 d’1, a l’espera que la pluja que queia a les 12 acabés. Al final, la pluja ha parat quan passaven pocs minuts d’un quart d’1 i el tabaler ha anunciat l’inici de la passada. Això sí, els gegants han sortit protegits amb plàstics de dalt a baix i s’ha optat per retallar el primer tram de la passada -el que transcorre pels carrers alts del barri vell de la ciutat- i per enfilar directament el carrer dels Àngels i el carrer Major.

Jordi Sabata, director de la banda de l’Escola de Música, ha explicat als mitjans que s’ha decidit retallar el recorregut per intentar buscar punts d’aixopluc. “A la part alta del barri vell no n’hi ha tants com al carrer Major, el passeig de la Pau i el carrer del Roser”, ha dit.

Així doncs, la Patum ha començat oficialment. El recorregut de la primera passada serà més curt, però serà. De cara a la tarda, es preveuen més precipitacions, de manera que la passada del vespre és tota una incertesa.

Pots seguir el minut a minut de la Patum 2018 a través del Canal Patum, el relat en directe de la festa per part de la redacció de l’Aquí Berguedà.

X