La banda de l’Escola de Música es converteix en una xaranga d’animació improvisada i aixeca els ànims de la plaça sota la pluja

De la decepció a l’eufòria en un moment. La banda de l’Escola Municipal de Música de Berga ha agafat les regnes d’una plaça de Sant Pere ensopida, després que la Patum infantil s’hagi hagut d’aturar per culpa de la pluja. Ha estat just després del primer salt de plens. L’aigua ha començat a caure amb força sobre els barrets, i l’organització ha decidit aturar la festa mentre decidia si la suspenia definitivament o esperava que acabés de ploure.

La gent ha començat a desaparèixer de la plaça, i només uns pocs valents s’han quedat al centre, sota els paraigües. Fins que ha arribat el momentàs de la tarda, una experiència difícilment repetible. Els músics han començat a tocar temes populars i de festa major. Des de la música dels Elois fins al ‘Paquito el Chocolatero’, passant pel ‘YMCA’ i l”It’s my life’.

Els paraigües han començat a saltar al bell mig de la plaça, en el sentit contrari a les agulles del rellotge, com si fos un tirabol. Tots semblaven oblidar el que es veia des dels balcons: que queia un xàfec descomunal. Els patumaires del centre de la plaça han esclatat amb càntics: “Una altra, una altra!”. L’animació s’ha allargat més d’una hora, fins que l’organització ha informat pels altaveus que es reprenia la festa amb un tercer i últim salt en format reduït. L’objectiu ha estat que tots els infants que encara no havien gaudit del seu salt el fessin.

X