Turisme

El Festival de la Baells s’escurça i concentra les activitats en el primer mes i mig d’estiu

El Festival de la Baells s’escurça i concentra les activitats en el primer mes i mig d’estiu

El Festival d’Estiu de la Baells tindrà una durada més curta que les anteriors edicions. L’Agència de Desenvolupament del Berguedà i els Ajuntaments de Cercs i Vilada opten enguany per concentrar les activitats durant tot el juliol i la primera meitat d’agost amb l’objectiu de tenir més força comunicativa i aprofitar l’embranzida per beneficiar les empreses que operen al pantà la resta de l’estiu.

A banda del canvi de dates, l’edició presenta quatre noves activitats: d’una banda la possibilitat que els visitants puguin provar de pilotar una embarcació tipus IOM una vegada acabi la regata oficial del dia 7 de juliol. La segona novetat és un bateig de Wakeboard de quatre dies. També s’incorpora una eco-excursió en piragua per conèixer la riquesa cultural i natural de l’espai. I, finalment, la darrera nova activitat proposada com a novetat és la Pep Fest, que inclou diverses activitats a Vilada el 28 de juliol.

A banda d’aquestes noves activitats, es mantenen les activitats que han tingut més èxit en les anteriors edicions, com ara la triatló infantil, la travessia de la Baells, la dinamització de la via brava, el torneig de waterpolo, la nostàlgica excursió a Sant Salvador o les sorprenents sortides nocturnes per veure estels entorn del dia de Sant Llorenç.

El conseller comarcal de Turisme, Vicenç Linares, ha celebrat en la presentació de les activitats que, gràcies al festival, el pantà de la Baells s’ha convertit en un reclam turístic: “El que el principi semblava un accident per a la comarca ha esdevingut una oportunitat”. Enguany, a més, l’organització es planteja el repte d’augmentar el nombre de visitants, que normalment ronda els 3.000, però oscil·la en funció de la meteorologia.

A nivell municipal, l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha assegurat que l’embassament és “un dels grans actius del Berguedà” i li ha augurat un futur d’èxits, amb el nou pla d’usos que espera veure la llum l’any vinent i que marcarà quines activitats es poden fer al pantà i quines no. En la mateixa línia, l’alcaldessa de Vilada, Montse Badia, ha afirmat que el Festival d’Estiu vol dinamitzar turísticament la zona, “generant un impacte que no només afecti a Cercs i Vilada, sinó que reverteixi a tota la comarca”.

El programa ha estat capitanejat un any més per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, en col·laboració dels ajuntaments de Cercs i Vilada. En total, entre tots, hi han destinat un pressupost d’uns 9.000 euros.

Consulta tots els actes del Festival d’Estiu de la Baells al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

Agència de Desenvolupament del Berguedà Ajuntament de Cercs Ajuntament de Vilada Festival de la Baells

Estic amb tu

Comentaris