Puig-reig torna a recrear l’època medieval en una Festa dels Templers d’aniversari

Puig-reig tornarà a recrear la vida medieval aquest juny en una nova edició de la Festa dels Templers. No és un any qualsevol, i és que la tradició celebra el seu 10è aniversari. Per fer-ho, prepara un programa consolidat i amb petites novetats que sumen qualitat als actes. Entre aquestes novetats, destaca el gran concert inaugural i el sopar i balls de folk posteriors, que enguany serà a la colònia de Cal Pons. Els encarregats d’encetar la festa seran els membres de la Coral de Sant Bartomeu de Casserres, mentre que la Berguedana de Folklore Total amenitzarà el ball.

A banda, els actes habituals es mantenen i confien créixer en participació, tal com han fet durant l’última dècada. Els dies estel·lars seran dissabte 30 de juny i l’endemà, diumenge 1 de juliol. En aquest cas, l’epicentre dels actes serà el castell de Puig-reig. Segons ha explicat l’historiador i membre de l’organització Eudald Serra, dissabte és el dia festiu per excel·lència, amb el pregó i tota mena d’espectacles a partir de les 9 de la nit. Diumenge, en canvi, és un dia més familiar, amb diversos tallers i un programa que no s’allargarà fins la nit, a diferència de dissabte.

El coordinador artístic de la festa, Àngel Roset, ha destacat el creixement en espectacles i la renovació de bona part de la graella d’activitats. “Hi ha de tot: grups que ja ens han vingut altres anys i que enguany repeteixen, però molts de nous, que aquest any ens visiten per primera vegada i aporten qualitat al programa”, ha dit. Eudald Serra, per la seva banda, ha posat de relleu que, amb els anys, la festa ha aconseguit consolidar-se i atraure el públic: “Qui ve es queda fins que s’acaba”. El gran repte, però, és engrescar encara més gent del poble a pujar al castell: “Sempre ha vingut força gent de fora i poc a poc estem aconseguint seduir els de Puig-reig”.

Finalment, des de l’Ajuntament, el regidor de Cultura, Jesús Subirats, ha donat importància al fet que és una festa “amb activitats per a totes les edats”. Subirats, a més, ha destacat la feina dels darrers deu anys de l’Associació Cultural dels Templers de Puig-reig, l’entitat que des dels inicis organitza la festa: “Han consolidat el programa i actualment intenten millorar petits aspectes”.

Consulta totes les activitats de la 10a Festa dels Templers de Puig-reig al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.