Berga

Els gimnasos de Berga ofereixen activitats de franc a la piscina per mantenir la forma durant l’estiu

Els gimnasos de Berga ofereixen activitats de franc a la piscina per mantenir la forma durant l’estiu

L’Ajuntament de Berga i els centres esportius de la ciutat s’han proposat un repte: fer que els veïns i veïnes mantinguin els hàbits saludables durant l’estiu, una època de l’any en què es produeixen canvis en les rutines diàries a causa de l’arribada de la calor i les vacances. Per fer-ho, el consistori i els gimnasos posaran en marxa una nova edició del projecte ‘Salut a l’estiu’, un programa estable d’activitats esportives per promoure la salut i la pràctica d’activitat física durant els període estival.

Enguany la implicació dels centres esportius ha comportat una ampliació de la freqüència de les propostes que s’oferiran a la ciutadania durant el juliol i l’agost. És a dir, hi haurà les mateixes activitats que l’any passat, però es repetiran i s’oferiran de manera més seguida. Serà un estiu més intens. n aquest sentit, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha destacat “el compromís dels centres esportius locals a l’hora d’aportar idees per oferir una ventall d’activitats suficientment ampli, variat i atractiu”.

Per la seva banda, el responsable d’AlterSport, Albert Navarrete, ha destacat “el paper dels centres esportius com a promotors de la salut durant tot l’any” i també ha volgut fer incidència en el públic adult perquè “és el que habitualment abandona els hàbits saludables i la pràctica d’esport durant l’estiu”.

Varietat de disciplines esportives a l’aire lliure

El programa ‘Salut a l’estiu’ es portarà a terme del 2 de juliol al 31 d’agost a les instal·lacions de la piscina municipal situades a la zona esportiva Toni Sabata. En aquesta ocasió, els monitors i monitores d’El Tossalet, AlterSport i el Centre Esportiu i d’Estètica Corporal (CEEC) s’encarregaran de dirigir les sessions de cadascuna de les modalitats esportives que es realitzaran en funció de la seva intensitat. Aquest any, el programa inclourà una dotzena d’activitats diferents com ara aquagym, aquazumba, zumba, karate, defensa personal, ioga, pilates, salut postural, stretching post, strong, cross training i cardioboxing.

Segons ha comentat Mario Erra, del CEEC, l’objectiu és “aconseguir que tothom pugui escollir una activitat que li agradi per promoure l’esport a l’aire lliure”. Enguany, abans de l’inici oficial de les activitats, també s’ha organitzat una exhibició de natació sincronitzada a càrrec del Centre Esportiu El Tossalet, tal i com ha recordat l’entrenadora d’aquesta disciplina, Bea Rodríguez. La sessió es farà el divendres, 29 de juny, a 2/4 de 8 de la tarda a la piscina exterior de l’equipament municipal.

Contacontes a la piscina

La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga també formarà part del projecte programant dues sessions de contacontes que es faran el 10 i el 24 de juliol a la piscina municipal, a càrrec d’Anna&Subi i la companya Ai, Carai!, respectivament. Tanmateix, Berga se sumarà de nou a la jornada solidaria dedicada a l’esclerosi múltiple del 8 de juliol. En aquest cas, el municipi destinarà la recaptació íntegra de la taquilla d’aquest dia a la lluita contra l’esclerosi múltiple infantil.

Per últim, cal destacar que totes les activitats que formen part del programa ‘Salut a l’estiu’ seran gratuïtes i no serà necessari inscriure’s prèviament per participar-hi. En cas de pluja, les classes es traslladaran a les instal·lacions dels centres esportius organitzadors de la sessió.

Finalment, el regidor d’Esports ha recordat que les instal·lacions esportives disposaran de servei estable de bar després que es produís la reobertura de l’equipament el març passat. Sànchez ha aprofitat l’avinentesa per agrair la tasca de les empreses eventuals que es van instal·lar a la piscina l’any passat per poder garantir el refrigeri dels usuaris i usuàries.

Ajuntament de Berga Altersport CEEC El Tossalet piscina de Berga

Estic amb tu

Comentaris