El Concurs Literari Aurora Bertrana, de Vilada, es consolida i torna a superar les 80 candidatures

Aquest divendres és dia de lliurament de premis a Vilada. El Casal Pirinenc acull, a partir de les 19h, la cerimònia on s’anunciaran els guanyadors del Concurs Literari Aurora Bertrana. El certamen s’ha consolidat i ha calcat la participació de l’any passat, amb 77 candidatures en categoria d’adults i 7, en infantil.

És la sisena edició del concurs literari de Vilada. Els primers quatre anys del certamen no van ser massa bons pel que fa a participació. Per això es va deixar de fer fins l’any passat, que es va decidir recuperar-lo. Des de llavors, l’Ajuntament de Vilada publica les bases a l’Institut Català de les Lletres Catalanes per tal que els escriptors d’arreu s’assabentin de l’existència del concurs. A més, ofereixen la possibilitat de presentar els treballs telemàticament. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcaldessa, Montse Badia, aquestes són les claus que fan possible la revifada dels últims anys.

A banda, enguany el lliurament de premis servirà per inaugurar una exposició sobre la història d’Aurora Bertrana al Casal Pirinenc. Amb el títol d’El virus de l’aventura, els plafons seran a la sala durant tota la setmana vinent i podran ser visitats per tothom en horari de les oficines municipals.

Dos premis per categoria

Enguany el jurat ha estat format per Jaume Huch, Toni Gol, Dani Montañà, Anna Maria Formoso i Maria Rosa Masana. Hi haurà dos premis per categoria. En la modalitat dels adults, els reconeixements seran econòmics: 300 euros per al primer premi; i 150, per al segon. Pel que fa als infants, el primer i el segon premi seran una novel·la i un obsequi, respectivament.

El lliurament de premis està previst pel 29 de juny del 2018, una vegada el jurat hagi entregat a l’Ajuntament el seu veredicte. En tot cas, l’organització es reserva el dret a modificar la data per causes de força major.

Nova categoria l’any que ve

L’organització també planeja impulsar una nova categoria de cara a properes edicions. El certamen ja és a l’agenda dels escriptors de Catalunya, però ara convé polir-ne el format. En aquest sentit, l’alcaldessa ha afirmat que, després de parlar-ho amb el jurat, és necessari crear una categoria per als escriptors d’entre 14 i 18 anys. “Ara els que tenen 15 anys ja passen a competir amb els adults i la manera d’escriure és diferent”, recalca. Per això, l’any vinent hi haurà tres categories: la infantil (fins als 13 anys), la de joves d’entre 14 i 18, i la d’adults de partir de 19 anys.

X