Els vermuts musicals arriben a Viladomiu Vell per celebrar els 150 anys de la colònia

Els vermuts musicals de Vermusic seran els convidats estrella de la Festa Major de Viladomiu Vell d’aquest cap de setmana. La colònia celebra el seu 150è aniversari i ho fa amb un dels cartells més atractius dels últims anys, amb food trucks i els concerts a la plaça dels garatges i amb l’actuació d’una orquestra en el ball de dissabte a la nit.

Miquel Serra, membre de l’associació de veïns, ha explicat que la Festa Major és un punt de trobada entre tots aquells que han viscut a la colònia en algun moment. Prova d’això és el sopar popular, que compta cada any amb dues-centes persones: “Aquí hi vivim 100 persones però hi ha la tradició de convidar la família i els amics. Són gent que anys enrere vivien aquí.” A banda, i en motiu d’aquest 150è aniversari, hi haurà una exposició permanent que recordarà la història de la colònia i es recrearà l’antiga escola.

I enmig de tot aquest ambient de retrobaments, l’Emma Costa i el Xavi Tristany aterraran amb les seves food trucks i els seus concerts i espectacles culturals. Mesos després d’omplir de cultura Cal Metre i el pati de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, els impulsors de Vermusic arriben a Viladomiu Vell amb una proposta que ja ha triomfat a Voilà, la seva botiga de Manresa: els tributs a grups mítics.

Divendres, 6 de juliol, hi haurà un homenatge als Beatles a càrrec de Abbey Road; dissabte, als Rolling Stones a càrrec de Smoking Stones; i finalment, diumenge, a El Último de la Fila a càrrec de Querencia Animal. I, a banda d’aquests tributs, la plaça dels garatges de la colònia acollirà tota mena d’espectacles dissabte i diumenge des de les 11 del matí fins la matinada.

Des de l’Ajuntament de Gironella, el regidor de Cultura, Lluís Vall, ha assegurat que, tant la Festa Major de Viladomiu Vell com el Vermusic, compten amb una oferta “molt diversa” i “aporten dinamisme cultural al patrimoni industrial”, un dels pals de paller del mandat de l’actual equip de govern. A banda, Vall ha recordat que és la tercera colònia que trepitgen els impulsors de Vermusic: “Ja només ens queda Cal Bassacs, que també tindrà el seu moment”.

WhatsApp Image 2018-07-04 at 16.43.49