L’Ajuntament de Cercs acorda rebatejar el carrer Joan Carles I com a Primer d’Octubre

El carrer Joan Carles I de Cercs canviarà de nom en els propers mesos. Així ho ha aprovat l’Ajuntament de Cercs aquesta tarda en ple ordinari en donar el vistiplau a la moció presentada conjuntament per CiU i CLAM-AM, dos dels tres grups amb representació al consistori. Tal com era previsible, els regidors dels dos grups hi han votat a favor i han donat la majoria necessària perquè tiri endavant. En canvi, Germán Sánchez (PIBER) s’ha abstingut.

El regidor de PIBER (marca blanca del PSC) ha dit al ple que considera que la decisió hauria d’haver estat consultada a tot el poble. “Les signatures recollides són de 20 dels 25 veïns del carrer. Però, i la resta del poble?”, ha exclamat. Sánchez també ha recordat que el carrer en qüestió “no és de la gent que hi viu, sinó de tot el poble”.

En la rèplica, Ana Isabel Rodríguez -alcaldessa en funcions, davant l’absència del batlle, Jesús Calderer- ha defensat que els regidors de CiU i CLAM-AM representen “una àmplia majoria dels habitants de cercs” i s’emparen en la moció que ja es va aprovar l’any 2010 i que ja acordava treure el nom del rei emèrit d’Espanya del carrer cercorí.

La sessió plenària ha comptat amb una vintena de persones ocupant les cadires del públic. Els assistents han restat en silenci durant tota la sessió fins que s’ha aprovat la moció pel rebateig del carrer. Aleshores han esclatat amb aplaudiments com a mostra de suport al canvi de nom. La moció dicta que l’Ajuntament ha de començar a treballar en el canvi i que s’ha de fer efectiu abans de l’1 d’octubre d’aquest 2017.

ple-cercs

X