Puig-reig fa una crida a la solidaritat amb una jornada d’activitats per a l’esclerosi múltiple

Puig-reig encara la quarta edició del Mulla’t per l’esclerosi múltiple, una iniciativa solidària que omplirà la piscina i el seu entorn durant tot un matí amb l’objectiu de recaptar diners per a la investigació de la malaltia. Serà el proper diumenge, 8 de juliol, a partir de les 8 del matí i fins al migdia.

L’Ajuntament de Puig-reig i algunes impulsores de la iniciativa l’han presentat aquest dimecres a la tarda a la piscina municipal. El regidor Josep Campos s’ha marcat un repte: volen arribar als 3.000 euros recaptats. Campos ha destacat la implicació de tots els col·laboradors, que cada any superen de llarg el centenar, i ha assegurat que el Mulla’t s’ha convertit en “una festa més del poble”.

La jornada de diumenge començarà al passeig de la Via i a la piscina amb l’esmorzar popular a les 8 del matí. A les 12, hi haurà el plat estrella del dia: el Mulla’t, on tots els assistents es llançaran a la piscina i hi haurà ballada de gegants i guerra de globus. Abans, però, es faran tallers d’hipopressius i pilates, una classe d’aquagym i l’espectacle familiar El cavaller Capgros. Per tancar el matí, hi haurà vermut i tapes solidàries amb Emma Vilanova, Martí Riera i Albert Freixa.

L’esclerosi, explicada per les afectades

L’Eva i la Joana són dues dones afectades per l’esclerosi múltiple. Participen activament en l’organització del ‘Mulla’t’ i també han participat en la seva presentació. La Joana fa vuit anys que pateix la malaltia. Quan té un brot, se li adormen les extremitats, perd la força i ha d’anar a l’hospital per seguir el tractament i evitar que vagi a més. L’Eva explica que l’esclerosi afecta a cada persona d’una manera diferent. Ha patit molts brots però mira la vida amb optimisme: “Quan et passa una cosa així, tens dues opcions: plorar o tirar endavant. No en treus res de lamentar-te”.

Tant l’una com l’altra han fet una crida a la població del Berguedà perquè participi activament al Mulla’t. Recorden que els diners aniran destinats a la investigació “per tal que els que avui són nens no pateixin tot el que hem patit nosaltres”. El missatge és clar: aquest diumenge la solidaritat té una cita a Puig-reig.