Els Castellers de Berga volen consagrar la torre de 7 pel seu aniversari i aplanar el camí cap al Concurs

Els darrers punts pel Concurs de Castells de Tarragona passen per la plaça de Sant Pere. Els Castellers de Berga preparen una nova diada com a amfitrions, a casa, en el marc dels actes del seu 6è aniversari. Serà aquest dissabte, 14 de juny, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça de Sant Pere, i amb  els Castellers de Sabadell i els Sagals d’Osona com a convidats. Més tard, a partir de 2/4 de 10 i a la mateixa plaça de Sant Pere, hi haurà concert amb Blu Versions, Karaokes Band i DJ Samuel Petriz.

El cap de colla dels berguedans, Xisco Bonet, ha avançat a l’Aquí Berguedà que portaran tres castells de 7 a la plaça de Sant Pere. El plat estrella de la seva actuació serà la torre de 7. A més, provaran de descarregar un nou 5 de 7. El tercer castell, ha dit Bonet, dependrà del nombre de camises que puguin reunir a la plaça. Si n’hi ha suficients, intentaran el 7 de 7; si no, un 4 de 7 amb agulla.

A poques hores de celebrar el sisè any casteller a Berga, el cap de colla ha celebrat que en la darrera temporada s’estan complint les previsions. La colla havia de recuperar els punts que no va poder sumar a finals del 2017 a base de castells de 7 o superiors. Ho ha fet, descarregant més d’una vegada la torre de 7 i consolidant diversos castells amb agulla. A banda, el cap dels de la camisa blava ha destacat que la colla ha mantingut la majoria de camises de l’any passat i n’ha sumat alguna de nova. “No hi ha massa incorporacions, però sí que hem aconseguit conservar la gent que ja ens venia l’any passat”, ha dit.

Pel que fa al futur, Bonet s’ha marcat tres reptes: treballar per final de temporada el 4 de 8 que no ha pogut arribar per l’aniversari; poder entrar al Concurs de Tarragona; i treballar per estrenar gent i provar noves peces pels castells.

X