Gironella porta els Itaca Band a la plaça de l’Estació i es planteja acollir un festival de música

Festa grossa a Gironella. L’Ajuntament organitza un concert inèdit a la plaça de l’Estació, aquest divendres a la nit. Els Itaca Band, un dels grups de moda del panorama nacional, són els caps de cartell; mentre que la Loca Histéria faran de teloners. Tot plegat, amb l’ambient, les food trucks i la col·laboració de Vermusic, en un espectacle que començarà a les 10 del vespre i preveu acabar a les 3 de la matinada, aproximadament.

37904270_1843680532336741_7772122928501489664_o

La plaça de l’Estació està acostumada a acollir concerts d’orquestra i havaneres per Festa Major, però mai abans havia aplegat un concert com el d’aquesta nit. El regidor de Festes, Lluís Vall, ha explicat a l’Aquí Berguedà que es tracta d’una “primera prova pilot” per comprovar si el poble encaixa bé un concert d’aquestes característiques. A l’horitzó, hi ha un projecte d’envergadura: organitzar un festival de música que s’allargui tot un dia. Però la idea, ha dit Vall, encara és embrionària i, per això, cal “prendre la temperatura al poble” en un esdeveniment similar però de format més curt.

El concert, a més, arriba a poques setmanes de l’inici de la Festa Major i s’inclou en la programació del Culturitza’t. Aquest any, la projecció de les obres al Local del Blat i l’activitat de Vermusic a les colònies industrials, ha fet que no hi hagi tanta oferta del Culturitza’t i, per això, s’ha optat per impulsar el concert d’un grup de renom. “Hi ha una partida pressupostada per programació cultural i hem tibat els diners d’allà”, ha confirmat Vall. En total, l’esdeveniment costarà entre 8 i 10.000 euros a l’Ajuntament.

Des de fa uns dies, les entrades anticipades es poden comprar per internet per 7 euros. A banda, també es podran aconseguir a taquilla, però per 10 euros. De moment, s’han venut unes 200 anticipades però l’organització confia que bona part del públic adquirirà la seva entrada a la mateixa plaça de l’Estació, aquesta nit.

X