Acord entre Alter Sport Gim i la Federació Catalana de Natació per garantir el futur del Tossalet

La Federació Catalana de Natació (FCN) ha presentat a l’Ajuntament de Berga un acord amb Alter Sport Gim per mantenir la gestió del centre esportiu El Tossalet, segons ha pogut saber Aquí Berguedà. Alter Sport Gim Berga farà “assessorament del negoci” i l’FCN continuarà sent la titular de la gestió fins el 2028.

D’aquesta manera, l’FCN descarta subrogar la concessió a Berga Resort, una opció que l’Ajuntament ja li ha tombat dues vegades , i es mantindrà com a gestora, però amb la participació d’Alter Sport Gim.

El director, Albert Navarrete, diu que Alter Sport Gim no assumirà directament la gestió del Tossalet, sinó que treballarà en el disseny “de les activitat dirigides o de les accions de màrqueting”, per exemple. L’objectiu de l’acord, segons Navarrete, és “millorar l’activitat i rendiment del centre”.

Dilluns, l’equip d’Alter Sport ja es va reunir amb el personal del Tossalet i els va explicar els plans. El centre esportiu municipal ha començat a explicar el canvi als abonats, i ha anunciat que es produirà ja l’1 de setembre.

Navarrete prefereix no donar dates, i diu que la pilota és ara a la teulada de l’Ajuntament, que ha d’estudiar si el canvi en el model del Tossalet és viable i s’ajusta a la normativa.

L’Ajuntament ho veu possible

El fet que no sigui una subrogació, com s’havia plantejat fins ara, sinó un acord de col·laboració pot aplanar el camí de la proposta a l’Ajuntament.

En conversa per telèfon amb l’Aquí Berguedà, el regidor Oriol Camps ha valorat la notícia. Diu que el consistori ho haurà d’estudiar, però avança que “els contractes a llarg termini ja contemplen la possibilitat de fer petites modificacions, si no són substancials”. I ha dit que és habitual que les empreses, també les que tenen concessions municipals, subcontractin serveis, “com passa per exemple amb el servei de neteja”. Podria interpretar-se, per tant, que l’acord entre l’FCN i Alter Sport és la subcontractació d’un servei d’assessorament, i que això es podria fer sense modificar el contracte.

Quatre anys de conflictes

L’FCN es va fer càrrec del centre esportiu El Tossalet quan va obrir portes, el 2003, però els números no li han sortit mai. El 23 de desembre de 2014, la Federació va demanar a l’Ajuntament que assumís el deute. El ple ho va desestimar, entenent les pèrdues com un risc que ha d’assumir l’empresari en qualsevol negoci.

L’episodi més tens es va viure ara fa un any, quan la concessionària va arribar a anunciar un ERO als treballadors de l’espai i va dir que tancaria portes. A última hora, les negociacions amb l’Ajuntament van acabar impedint-ho.

A més d’intentar cedir la gestió amb Berga Resort, l’FCN ja havia negociat també amb Alter Sport Gim el 2014, i van estar a punt de signar el contracte, però les negociacions es van trencar amargament a última hora perquè els gestors actuals no es van avenir a rebaixar el sou als treballadors. Aleshores, Alter Sport Gim va acusar la Federació de “jugar a dues bandes”.

Alter Sport Gim té actualment tres centres: un a Berga on compta amb dos locals, un altre a Gironella i el darrer a Moià.

X