Música i tradició es donen la mà a la Festa Major de Gironella

Gironella viurà la seva festa grossa entre el 16 i el 21 d’agost. Amb un pressupost de 75.000 euros, el regidor de Festes Lluís Vall ha destacat la voluntat del consistori de dibuixar una festa major “adreçada a tothom”, de petits a grans, de gent local a visitants, i on un 90% de les activitats ofertes són totalment gratuïtes. Vall ha remarcat que la d’enguany és “la festa més musical dels darrers anys” a la presentació d’aquesta tarda, on a més s’ha posat en relleu a les persones que la fan possible: brigada municipal de neteja, cos de la policia local, el personal d’administració i comunicació, o el dissenyador del cartell d’enguany, Javi Oviedo.

El vessant més tradicional de la festa la segueixen aportant l’elecció de l’Hereu i la Pubilla, que aquest 2018 tindrà com escenari les roques del Pont Vell, context des del qual es convidarà als assistents a participar de la propera gran celebració gironellenca, la de l’11 de Setembre. A més a més, aquesta edició incorporarà les figures de l’Hereuet i la Pubilleta, que esperen crear escola per no perdre el sentiment de la tradició al poble. D’altra banda, la tradicional ballada de l’Almorratxa comptarà amb més parelles que en les darreres edicions, que serà protagonitzada diumenge per una parella de nuvis de debò i la seva comitiva seran convidats al seu casament del setembre. Pel que fa al 49è Festival de dansa Folklòrica, aquest any comptaran amb la participació del recuperat Esbart de Sant Jordi, ara anomenat Nou Sant Jordi.

Gran aposta per l’oferta musical

La música serà sens dubte el gran protagonista de la pròxima edició de la Festa Major de Gironella. L’organització ha repetit la introducció de Vermusic, que comptarà amb 10 sessions diferents al llarg dels sis dies de festa. També s’hi han de sumar les actuacions d’orquestres, entre les quals hi haurà les més destacades del panorama català actual: la Selvatana i la Principal de la Bisbal.

En el context de la festa jove, també hi ha programats concerts de dijous a diumenge, on destaca el Festival de DJ’s de divendres i el concert de ressaca de diumenge, amb grups comarcals com els Urra de Puig-reig i els Rúpits de Gironella.

LluísVall FM18El regidor de Festes, Lluís Vall, ha presentat els actes de la Festa Major 2018. LÍDIA LÓPEZ

Un programa molt viu pels més menuts

Les activitats infantils són les que més novetats presenten aquest any, des del recuperat concurs de pesca i repetint els correbous inflable que va esvalotar el centre de la plaça el 2017, s’hi afegeixen les apostes de La merengada i la Batalla de confeti. La merengada empastifarà la plaça de la vila amb 600 merengues i que culminarà una festa de l’escuma i una remullada general, mentre que la Batalla del confeti deixarà anar, al mateix indret, 100kg de confeti que l’ompliran de color.

Campanya contra la violència sexista

Aquest any l’Ajuntament també plantarà cara a les actituds i agressions masclistes, recollint la iniciativa de l’Agrupament Escolta Sebastià Montraveta. La campanya consistirà a repartir targetes liles amb un telèfon d’ajuda a les persones agredides a la zona de la Font del Balç. Al llarg del camí d’accés, s’hi instal·laran uns plafons informatius que ajudaran a detectar possibles casos d’actituds masclistes i com actuar. A més a més, durant el canvi d’actuacions, es reproduirà la cançó protagonista de la campanya “Vull la nit” de l’Ajuntament de Berga, Només un sí.

X