‘Salvem Coll de Pal’ s’oposa a l’adjudicació de les obres del telecadira i el telecabina

La plataforma ecologista ‘Salvem Coll de Pal’ està completament en contra de l’adjudicació de les obres de construcció del telecadira de Coll de Pal i el telecabina Alp 2500, anunciada el passat divendres. Segons Ferran Canudas, un dels impulsors de la campanya,  “esperaven aquesta notícia” i apunta que si bé plantegen “alternatives d’acció per fer front a la situació” la intenció del grup no és ara mateix la de “cambiar el rumb de la seva línia d’actuació”.

Canudas explica que la plataforma es va reunir ahir dimarts en assemblea per valorar el nou escenari, conscients que “van tard”, on van decidir mantenir l’activitat que fins ara ha fet la plataforma, de fer difusió arreu de la comarca les característiques del projecte i les seves conseqüències. Però també ha remarcat que amb aquest nou pas de la concessionària, buscaran “alternatives” per a encarar-ho, si bé encara “no hi ha cap acció definida”.

La lluita per un Berguedà local i no d’aparador

La plataforma ‘Salvem Coll de Pal’, impulsada pel grup excursionista Piolet Negre de Berga, va sorgir amb la voluntat d’aturar les obres que han de connectar el Berguedà amb les estacions d’esquí de la Molina i la Masella. El moviment al·ludeix als motius ecològics, apuntant que una actuació d’aquestes característiques comportarà una transformació important del territori i es recolzen també en els estudis que indiquen que, a causa del canvi climàtic, no s’augura un bon futur a la majoria d’estacions catalanes, fent que no puguin ser viables per acumular-hi els centímetres de neu necessaris per practicar-hi l’activitat.

Paral·lelament, el grup també defensa que s’ha de treballar per una comarca pensada pels que hi viuen, remarcant que aquest servei pot convertir el Berguedà amb una segona versió de la Cerdanya.