Tallers i asseguradores de Berga, desbordats per la pedregada d’ahir

Feina i més feina. La conseqüència directa de la forta tempesta que ahir va escombrar Berga poc després de les cinc de la tarda es trasllada a tallers, asseguradores i serveis de neteja viària, que es troben amb un increment desorbitat d’encàrrecs i no donen l’abast per resoldre totes les peticions.

Un dels afectats principals van ser els vehicles estacionats al carrer, que van rebre de forma directa la pedra de fins a 4 centímetres de diàmetre causant desperfectes a planxa i llunes. Des de Cristalbox, han detallat que viuen una situació d’estrès excepcional. Segons han explicat, només finalitzar la tempesta ja van rebre peticions de 25 persones de cop. Però el gruix important l’han acumulat avui, i especifiquen que han superat les 130 demandes de reparació i substitució de vidres. L’empresa ha hagut d’emplaçar a alguns clients a principis de setembre, segons la gravetat, donant prioritat a la substitució de les llunes tèrmiques. Encara que no descartin ampliar l’horari i el personal de servei, recalquen que aquesta demanda excessiva es comença a notar també als magatzems, on ja han trobat mancances de material.

Aquí Berguedà també ha parlat amb la Planxisteria El Polígon, on comparteixen la situació de feina desbordada. L’empresa explica que els danys són massius i considerables, i que no només tenen encàrrecs per la planxa, sinó que també han de fer reparacions a intermitents, llunetes posteriors, embellidors o neteja parabrises, entre d’altres. També remarquen que no hi ha hagut distinció pel tipus de vehicles i que tots han estat blanc de la tempesta de la mateixa manera. La tercera branca de serveiS implicada en la gestió dels efectes de la calamarsa són les empreses d’assegurances. Tal com indiquen des de l’Assessoria Plana, pràcticament la feina de tot el dia d’avui està consistint a obrir comunicats de sinistre de diversa tipologia, tant en relació amb vehicles com en llars.

Reforç del servei de neteja

Tal com informen Tractaments Ecològics i l’Ajuntament de Berga, ahir es van posar d’acord per tal de resoldre les incidències provocades per la pedregada, reforçant el servei de neteja viària habitual. En aquest sentit, l’empresa indica que ha concentrat tots els mitjans humans possibles per treure les branques i fulles dels carrers, afegint al servei un vehicle addicional que normalment fa tasques de repàs per treure les branques de més dimensions així com una màquina escombradora, tot sense cap cost afegit pel consistori. Aquest dispositiu extraordinari té previst haver deixat sense rastre de les incidències de cara el cap de setmana.

Afortunadament, tot i la duresa de la tempesta, aquesta no va causar danys importants a la capital berguedana. Segons el cos de Bombers de Berga, va ser una tarda i vespre amb diverses sortides arran de desperfectes a domicilis, a claraboies, teulades o canals, però sense cap incidència excepcional o de gravetat.

Fins a 30 litres per metre quadrat

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), Berga va acumular gairebé 30 litres per metre quadrat en un període de temps molt breu. Una pluja que també han tingut efecte sobre la temperatura, que avui dijous s’han vist reduïdes fins a cinc graus en el seu registre mínim respecte el passat dijous 2, fa tot just una setmana.

Sembla que la pluja no donarà treva avui, ja que Meteocat torna a situar el Berguedà en la zona d’avís per un perill de nivell 4 de 6 per intensitat de pluja des del migdia fins a la tarda.

X