El Berguedà ret homenatge a les víctimes del 17A quan es compleix el primer aniversari del succés

Una trentena de veïns de Berga s’han reunit a la plaça Sant Pere, per recordar i homenatjar a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils just el dia que es compleix un any del fatídic succés. Quan tocaven les dotze, s’han guardat cinc minuts de silenci sepulcral en un acte solemne i emotiu. Davant del consistori, treballadors i part dels regidors han participat també en l’homenatge.

De l’equip de govern, hi han assistit Mònica Garcia i Francesc Ribera. Del PCeCAT hi han estat presents Maria Antònia Ortega, Ramon Minoves i Antoni Biarnés mentre que d’ERC hi han participat Jordi Pujals i Ermínia Altarriba. La regidora de Cultura ha subjectat al llarg dels cinc minuts un cartell amb la inscripció “les seves guerres, les nostres morts”, lema de denúncia que han compartit els darrers mesos diverses entitats de l’esquerra independentista catalana. En finalitzar els cinc minuts, el silenci s’ha trencat per aplaudiment de tots els presents.

AniversariAtemptats 3Regidors de Berga davant del consistori. LÍDIA LÓPEZ

Però no només a Berga s’ha celebrat aquest homenatge. Dos quarts d’hora després, davant del Consell Comarcal, els treballadors i el conseller Francesc Xavier Francàs també han guardat silenci en record de les víctimes. Al mateix moment que ho feien a Gironella, on diversos veïns han deixat de banda les celebracions en plena festa major de la vila i han commemorat el primer aniversari dels fets.

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha estat la impulsora de la proposta per commemorar avui divendres els atemptats del 17 i 18 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. A més a més, en compliment del Decret del Departament de la Presidència de la Generalitat 185/2018 de 16 d’agost, les banderes onejaran a mig pal als edificis i dependències de la Generalitat i les corporacions públiques de Catalunya els dies 17 i 18 d’agost.

Som un poble unit, un poble que no tenim por. I ho expressem amb el màxim rebuig als atemptats del #17A donant el suport a víctimes, familiars i professionals que van intervenir-hi. Terrorisme, mai més enlloc! #Barcelona #Cambrils #notenimpor pic.twitter.com/xspsfS0pl5

X