La Judit i el Guillem, primera parella de Pubilleta i Hereuet de Gironella

Divendres al vespre Gironella va proclamar les noves figures del Pubillatge a la Vila. La celebració es va dur a terme a l’Església de Santa Eulàlia i no a les Roques del Pont Vell, segons estava previst, per la predicció meteorològica adversa, fet que no va evitar que es visqués una jornada lluïda i memorable.

La jove Núria Subirana va ser proclamada Pubilla de Gironella. D’altra banda, la crida de les darreres setmanes per part del regidor de Cultura, Lluís Vall, no va poder impedir que la Vila no compti amb Hereu aquest 2018, ja que finalment, cap candidat va optar a la banda. Però el consistori ja ha posat en marxa la iniciativa per assegurar el Pubillatge de cara al futur: la figura de Pubilleta i Hereuet com a mètode per generar planter. I la prova pilot va resultar molt positiva, amb un grapat de candidats on finalment, els escollits van ser Judit Montraveta i Guillem López, primera Pubilleta i primer Hereuet de Gironella.

L’acte també va servir per acomiadar als fins aleshores Hereu i Pubilla vigents, el David Molina i l’Alba Busoms, encarregats de portar arreu del territori el seu poble al llarg del darrer any. Gironella encara ja la recta final de la seva festa gran, que demà posaran el punt final amb una cantada d’havaneres a la plaça de la Vila.

X