L’actualitat s’emmiralla més que mai a la 19a edició de l’“L’Onze de Setembre i Gironella”

L’espectacle de “L’Onze de Setembre i Gironella” torna un any més i arriba a la dinovena edició. Enguany es farà una representació única el dissabte 8 de setembre, per no trepitjar altres actes al voltant de l’11 de setembre, que serà, una vegada més, a les roques del Pont Vell, a la llera del Llobregat, i comptarà amb un centenar d’actors i actrius implicats.

Des de la direcció, Maria Casellas i Joan Rigat, han explicat que aquesta edició manté els canvis dramatúrgics introduïts l’edició passada, amb una aposta més dramàtica. El guió manté els tres estadis temporals, amb un flashback a la Guerra dels Segadors i un flashforward de caràcter contemporani, podent d’aquesta manera, introduir algun homenatge concret al moment polític present. També han confirmat que s’ha renovat l’embolcall de l’obra, amb nou vestuari i una il·luminació renovada.

Casellas ha especificat que, a escala narrativa, l’obra compta amb dues parts molt marcades pel que fa al caràcter del text, amb una primera més festiva i una segona més emocional. Destaca també el pes dramatúrgic de l’escena del Fossar, com un dels grans moments de l’obra. Per la seva banda, Rigat ha celebrat la incorporació a l’obra de molta gent jove, perquè n’assegura la continuïtat i denota l’interès de totes les generacions. A més, recorda que la naturalesa de l’espectacle no és tant la recreació històrica sinó més aviat un drama ficcionat que explica una realitat històrica.

Gironella 11 Setembre rodaJoan Rigat, Maria Casellas i David Font. LÍDIA LÓPEZ

Entrades a la venda a través d’internet per primera vegada

L’alcalde de Gironella, David Font ha explicat que les entrades ja estan a la venda a través dels punts físics habituals i que, a més a més, també s’ha obert la compra d’entrades en línia per facilitar-ne l’accés a les persones de fora de la Vila. L’alcalde recalca, en aquest sentit, l’aposta que fan des del consistori per traslladar l’obtenció d’entrades per a diversos esdeveniments a Gironella de forma no presencial.

Font ha destacat sobre l’edició enguany el paral·lelisme entre el moment polític actual i els fets de 1714, en el sentit de la lluita per unes idees, recordant a tota la gent que avui dia és presa o exiliada per aquest motiu. Finalment, també ha mostrat el seu agraïment i el de tot l’equip de govern als actors i treballadors que fan possible la representació.