Especial

Venda de teles online des de Manresa a tot l’estat

Venda de teles online des de Manresa a tot l’estat

Els materials tèxtils catalans sempre s’han caracteritzat per la seva alta qualitat. Aquesta indústria ha avançat amb el pas del temps fins arribar a consolidar-se a escala internacional, on ara són reconeguts mundialment. Els seus orígens es remunten al s. XVIII, fet que els ha permès anar perfeccionant les tècniques de disseny, la confecció i la fabricació així com els materials, barrejant fibres naturals i artificials, essent les més antigues la llana i la seda.

Les activitats comercials referides als materials tèxtils, especialment a Manresa, es porten a terme des de l’antiguitat. Alguns llibres d’història parlen d’exportacions que es feien amb països de la regió des d’on arribaven compradors atrets per la varietat d’opcions i sobretot per la qualitat dels teixits.

Mantenint la tradició 

Actualment, la industria tèxtil ha avançat considerablement gràcies a la tecnologia, però en el cas de Manresa encara hi ha moltes empreses que segueixen mantenint la tradició que han arrossegat durant anys. Bàsicament, pel que fa a algunes de les tècniques que fan servir per a l’elaboració dels teixits, tot i que la majoria d’aquests processos estan del tot industrialitzats.

Durant molt temps, aquest sector va aportar grans beneficis a Catalunya, posicionant-se com una de les principals fonts de creació de llocs de treball. Tot i que amb els anys va decaure una mica, encara manté una posició privilegiada dins de l’economia catalana, ja que les operacions comercials de l’interior i de l’exterior d’Espanya es mantenen amb força fluïdesa.

Els teixits de Manresa se caracteritzen per la seva vistositat, ja que combinen colors, textures i tècniques que permeten obtenir resultats diferents, però sobretot molt cridaners, sense que això signifiqui deixar de banda la qualitat que els ha caracteritzat durant generacions.

Botigues amb història

En aquesta regió hi ha algunes fàbriques que s’han mantingut i consolidat amb el pas dels anys, algunes amb més tradició que d’altres. El mateix succeeix amb les botigues de teles, que són força populars a Catalunya, en especial a la ciutat de Manresa. Algunes empreses són familiars que han passat de generació en generació, mentre que d’altres son el resultat de nous projectes.

L’any 1974, Maria Dolors Iglesias va decidir fundar una petita botiga de teles a la primera planta del número 9 del carrer Magnet de Manresa amb el nom de “Selecció del retall”. La intenció era oferir als seus clients teles per a us personal o bé comercial. Amb el pas del temps el negoci va anar creixent fins a convertir-se en una verdadera referència a la ciutat. A la botiga s’hi podia aconseguir tot el necessari per realitzar diferents operacions relacionades amb el món de la costura i les manualitats, amb un ampli assortit d’opcions per triar.

Anar creixent gràcies a la tecnologia

A mesura que va anar passant el temps i les necessitats dels clients van anar canviant, també es va anar canviant la fórmula de comercialització de les teles. Actualment la botiga del carrer Magnet encara es manté, dirigida per un dels fills de la fundadora i ja ha implementat algunes de les millores i manera de fer les operacions comercials.

Veient els canvis del mercat, la botiga es va plantejar oferir diferents opcions perquè els clients podessin comprar les seves teles sense cap dificultat. Actualment el portal de teles online ofereix l’opció de comprar tot el que hom necessita des de casa, ja que tot el procés es realitza a través d’internet. Malgrat que aquesta iniciativa va ser seguida per altres comerciants de la zona, el catàleg i les alternatives disponibles els converteixen en un dels punts de venda online de més presència dins del mercat, realitzant enviaments a tot l’estat.

Comoditat i seguretat

Als molts avantatges que suposa la compra per internet, hi ha el fet de no haver-se de traslladar fins a la botiga per poder comprar el que faci falta.  A través de la pàgina web es poden comprar tota una munió de productes amb la total confiança que arribaran en perfectes condicions.

Es tracta d’oferir alternatives que, a banda de la comoditat que comporten, també siguin segures, així els clients poden comprovar les fotos reals del producte i no només les imatges de referència que acaben produint mal de cap a l’usuari.

Al tractar directament amb el fabricant dels productes tèxtils, els clients tenen la seguretat que trobaran els preus més competitius de tot el mercat, a més de que els catàlegs s’actualitzen de manera constant, fet que permet adquirir les darreres tendències pel què fa a colors i estampats.

Des de cortines fins patchwork

El mon de la confecció i el disseny és força ampli, a partir d’un retall es poden obtenir verdaderes obres d’art, per tant és necessari comptar amb materials que estiguin a l’alçada d’aquestes necessitats. Entre els avantatges que ha portat l’avanç de la tecnologia en la industria tèxtil, és que actualment es fabriquen teles que estan especialment confeccionades per a una activitat específica. Per exemple, els pantalons requereixen teixits resistents, mentre que les cortines alguns de més rígids.

Els teixits estampats sempre s’han situat entre els favorits dels clients, ja que permeten donar un toc creatiu a la peça que es vol confeccionar. A més, tant s’adapten per adults com per nens, amb diferents tallats i models.

El patchwork és una tècnica que ha anat guanyant popularitat amb el pas dels anys. Es tracta d’unir retalls de teles de colors per formar peces que poden servir per decorar, estovalles, coixins, o fins i tot els més atrevits els utilitzen per a confeccionar peces de roba de vestir. Per aquest tipus de treballs es necessari comptar amb diferents opcions que permetin jugar amb estampats i dissenys creatius de manera que es puguin crear composicions úniques.

Amb els retalls i les teles, els clients tenen l’avantatge que els troben dividits per categories (finalitats, tipus de teixits o fins i tot tonalitats). La idea d’aquesta alternativa és ajudar al comprador a trobar el què busca, independentment que sigui o no un expert en la matèria o fins i tot pels que s’inicien en el món de la confecció.

Article patrocinat

Comentaris