Mor a Astúries un escalador de Cal Rosal, de 43 anys, en caure des d’uns 15 metres

Un escalador berguedà de 43 anys, Marc Sabata Serra -conegut com a León-, ha mort aquesta setmana a l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA), després de patir una forta caiguda des de 15 metres mentre estava escalant. L’escalador, veí de Cal Rosal, va patir l’accident dilluns a mig matí a la cara oest de la Picu Urriellu a la via Murciana i va ser traslladat a l’hospital amb un traumatisme cranioencefàlic sever i un pronòstic molt greu, després de ser assistit pel metge rescatador. Ja a l’hospital, ni els esforços dels metges ni la lluita del jove van ser suficients per salvar-li la vida.

Els serveis d’emergències asturians (SEPA) van rebre l’avís de l’accident a les 11.06h però la complexitat del rescat va impedir l’arribada de l’escalador a l’hospital fins, aproximadament, 2/4 de 2 del migdia (13.30h). L’equip de rescat va haver de destrepar uns 50 metres amb el ferit immobilitzat en una llitera per acostar-lo a la zona on podia ser rescatat. L’evacuació es va fer amb la grua de l’helicòpter.

Sabata treballava al GRAE del Parc de Bombers de la Seu d’Urgell. Precisament el cos de Bombers ha anunciat la defunció del jove berguedà a través de les xarxes socials aquesta passada matinada. Les mostres de condol són un degoteig en les últimes hores.

X