Les 5 activitats d’aquest curs al Berguedà per a persones amb diversitat funcional

El Consell Comarcal del Berguedà ha presentat un tríptic que recull l’oferta de lleure per a persones amb diversitat funcional. Coincidint amb l’inici del nou curs, s’han recollit fins a cinc activitats diferents.

El bàsquet inclusiu ja ha començat la seva tercera temporada al pavelló poliesportiu de Berga. Es tracta d’un equip de basquet no competitiu per a persones amb diversitat funcional integrat dins el Bàsquet Berga. L’objectiu és aprendre i practicar esport de forma divertida i accessible a tots els nivells.

També es pot practicar la boccia cada dimarts i dijous a la tarda. És un esport similar a la petanca que combina precisió i estratègia. La singularitat és que només hi participen persones en cadira de rodes.

A l’Escola Sant Joan, a Berga, i ben aviat a altres municipis, es pot practicar la psicomotricitat vivenciada. La psicomotricitat ajuda a créixer l’infant de manera equilibrada en totes les àrees, de manera que cadascuna d’elles s’interrelaciona amb les altres i les influeix.

D’octubre a juny es poden fer activitats de piscina adaptada al Centre Esportiu El Tossalet. L’activitat permet familiaritzar-se i adaptar-se al medi aquàtic per tal de garantir una seguretat física i afectiva per aconseguir els diferents nivells aquàtics: flotació, immersió i desplaçaments dins de l’aigua.

I al Centre Hípic de Vilaformiu, tots els dimarts a la tarda de primavera i tardor, s’hi practica la hipoteràpia. Aquesta tècnica utilitza el moviment del cavall com a mitjà terapèutic.

Aquestes tres últimes activitats es fan en coordinació amb l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i pretenen ser un espai d’inclusió per les persones amb diversitat funcional física que vulguin practicar esport i gaudir dels beneficis de la pràctica esportiva.

Les activitats que es proposen estan destinades sobretot a infants i joves que estan escolaritzats a la ordinària, però que requereixen d’aquest suport específic d’una professional per poder gaudir d’una activitat de lleure al Berguedà.

Per a més informació, AQUÍ