Els Castellers de Berga vesteixen de festa major els assajos previs al Concurs de Tarragona

El Concurs de Castells de Tarragona és a tocar i els Castellers de Berga hi tornaran a ser per segon cop consecutiu. L’acte -un dels grans objectius de la temporada dels berguedans- és el 6 d’octubre, a la Tarraco Arena Plaça, i els de la camisa blava esperen arribar-hi amb múscul suficient per realitzar grans construccions. El repte segueix sent majúscul, i més tenint en compte que són la colla més novella de totes les que actuaran a la Tarraco Arena Plaça.

El cap de colla, Xisco Bonet, ha explicat en roda de premsa que el 4 de 8 “s’està treballant” i “està molt a prop”, de manera que es postula com un dels grans reptes de cara al concurs. La colla només l’ha descarregat una vegada i el va carregar per primer cop precisament fa dos anys, en el darrer concurs casteller.

Però per assolir aquest objectiu calen camises i un desplegament a Tarragona que, com a mínim, iguali el del 2016, quan la colla va presentar-se a la Tarraco Arena Plaça amb una expedició de 250 persones. Per fer-ho, la colla posarà totes les facilitats del món als interessats en desplaçar-se a Tarragona: faran tants autobusos gratuïts com calgui i faran samarretes commemoratives perquè tota la colla vagi de gala durant la diada. Els interessats en apuntar-s’hi, han d’anar a algun dels assajos de la colla (els dimarts i els divendres, de 20h a 22h, al Cine Catalunya) i inscriure’s-hi.

A més, els assajos que queden fins el dia 6 d’octubre no seran assajos qualsevol. Els Castellers han dissenyat la seva pròpia festa major, “la festa major que mai ha tingut Berga”, ha fet broma el president de l’entitat, Ignasi Ballús. La festa major comptarà amb concerts de grups i punxadiscos locals, correfocs, sopars i cercaviles, entre d’altres, i es portarà a terme en dies d’assaig.

L’objectiu de les activitats és “fer pinya”, tibar gent cap als assajos i dinamitzar el barri vell. Ballús ha explicat que l’absència d’una festa major a Berga -Patum a banda- els dona un cert marge de maniobra: “Com que la ciutat no en té, ens podem permetre fer-la quan ens vagi bé, i a nosaltres ens va bastant bé fer-la ara”. Els actes de la festa comencen aquest divendres amb el pregó i el ‘xupinasso’ i acabaran a Tarragona el dia 6 d’octubre, amb el concurs de castells.

castellersdeberga-tarragona-2016

L’última diada de l’any a Berga, a la plaça del Forn

Si el gran esdeveniment de l’octubre per als Castellers de Berga és el Concurs de Tarragona, el segon és la darrera diada de l’any com a amfitrions. Serà el dia 20 a la plaça del Forn en una jornada on la colla que farcida d’activitats gràcies a la col·laboració d’El Kóm Intramuralla i Berga Scooter Club. Hi haurà concerts, tallers, una sortida de scooters, àpats i, evidentment, castells.

X